trupele de ocupație rusești și echipamentul lor/fotografie ilustrativă/REUTERS

Ocupanții ruși construiesc sisteme de distrugere a incendiilor și logistică pentru a se pregăti pentru o ofensivă asupra Kievului.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 24:00 pe rețeaua socială Facebook.

În special, gruparea forțelor de apărare ucrainene continuă operațiunea militară în direcțiile Est, Sud-Est și nord-est. Se desfășoară măsuri ale regimului juridic al legii marțiale, se desfășoară acțiuni de stabilizare, se desfășoară sarcini de apărare teritorială.

De asemenea, gruparea Forțelor Aeriene AFU respinge atacurile concentrate de rachete și aer și atacurile aeriene inamice, acoperirea antiaeriană a orașelor dens populate, instalații industriale importante din Ucraina și grupuri operaționale de trupe.

În același timp, inamicul nu a efectuat acțiuni active în direcțiile Volyn și Polessky, a efectuat acumularea de sisteme de avarie la incendiu, suport tehnic și logistică pentru a se pregăti pentru Ofensiva asupra orașului Kiev.

De asemenea, nu există acțiuni ofensive în direcțiile Seversky și Slobozhansky. Forțele inamice bombardează așezările ucrainene.

În același timp, în direcția sudică, linia frontală de apărare a fost restaurată de-a lungul anumitor linii. Inamicul este forțat să se regrupeze, să desfășoare rezerve suplimentare și să implementeze măsuri pentru a restabili capacitatea de luptă a unităților.

În direcția Donetsk, trupele de ocupație rusești efectuează operațiuni de asalt și daune de incendiu.

după cum a raportat UNIAN, la 18 martie, șeful adjunct al Statului Major al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Alexander Gruzevich, a declarat că ocupanții ruși au fost împinși înapoi de la Kiev de pe malul drept al Niprului la o distanță de până la 70 km.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.