ocupanții ruși pregătesc provocări în Lisichansk lângă piața distrusă/fotografie de Sergey Gaidai

Militanții “LNR” Doresc din nou să acuze AFU de provocări, încercând să acopere urmele crimelor lor. De data aceasta, ocupanții au început să pună în aplicare astfel de planuri în Lisichansk, Regiunea Luhansk.

O serie de mass-media de propagandă rusă au raportat că în apropierea Pieței Centrale din Lisichansk, armata ucraineană se presupune că pregătește o producție despre moartea civililor. De fapt, în acest fel, ocupanții vor să-și ascundă propriile infracțiuni și să transfere responsabilitatea către APU. 

“Tunarii Brigăzii 57 au tras în această zonă din greșeală cu o zi înainte. Acum duc acolo mașinile distruse și cadavrele militarilor ucraineni deghizați în civili”, spun propagandiștii ruși. 

Apropo, nu este prima dată când rușii se disting prin astfel de “fabule”. Anterior, Federația Rusă a recunoscut uciderea a zeci de bărbați în haine civile care părăseau Mariupolul asediat pe coridoarele umanitare. Șeful postului Central de comandă al Statului Major General al Forțelor Armate ruse, Mikhail Mizintsev, le-a numit cinic “armata ucraineană deghizată 

Este demn de remarcat faptul că piața centrală din Lisichansk este situată în apropierea clădirii serviciului de urgență de stat, care este unul dintre punctele de adunare a populației pentru evacuare.

“Locuri de adunare pentru plecarea organizată către gări: Lisichansk-centrul orașului, ul. im. V. Sosyury, 324, GSCHS; sq. 40 de ani de victorie, la casa 15”, a declarat șeful Luhansk OVA, Serghei Gaidai, într-o declarație.

Anterior, ocupanții ruși au lovit deja piața centrală pentru a intimida oamenii. În prezent, teritoriul pieței este împărțit.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, armata rusă a folosit deja o metodă similară de înșelăciune și intimidare. Așadar, în dimineața zilei de 8 aprilie, trupele rusești au lovit o rachetă Tochka-U cu inscripția “Pentru copii” la gara Kramatorsk, unde erau aproximativ 4 mii de civili. Majoritatea femeilor, copiilor și persoanelor în vârstă așteptau trenul de evacuare. În urma grevei, 59 de persoane au fost ucise.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se așteaptă la o reacție globală fermă cu privire la această crimă de război a ocupanților ruși.

Între timp, propagandiștii ruși au montat un videoclip cu titluri în stil BBC, care ar fi dovedit că Ucraina însăși a efectuat atacul asupra gării. Cu toate acestea, compania britanică de radiodifuziune a negat declarațiile Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.