103 copii au murit deja în Ucraina/foto de REUTERS

Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova constată că ocupanții ruși ucid cel puțin 5 dintre copiii noștri în fiecare zi, 103 copii au murit deja.

A scris despre asta pe pagina ei de Facebook.

“Războiul rus împotriva copiilor ucraineni – 103 au fost uciși și mai mult de 100 de răniți. Invadatorii ucid cel puțin 5 dintre copiii noștri în fiecare zi. În această dimineață, cifra oficială a depășit nota critică și teribilă de 100”, a declarat procurorul general.

În același timp, a subliniat ea, aceste date nu sunt finale – în cele mai fierbinți locuri și în teritoriile ocupate temporar, procurorii și ofițerii de aplicare a legii nu au ocazia să inspecteze locurile de bombardare.”agresorul a bombardat peste 400 de instituții de învățământ, 59 au fost șterse de pe fața pământului”, a declarat Venediktova.

Ea s-a adresat cu această ocazie Reprezentantului Special al Secretarului General al ONU pentru copii și conflicte armate și Reprezentantului Special al Secretarului General al ONU pentru violența împotriva copiilor.

“Este important ca agențiile specializate ale ONU să decidă cât mai curând posibil să implementeze o misiune de evaluare a încălcărilor drepturilor copiilor în conflictul armat din Ucraina”, a subliniat Procurorul General.

după cum sa menționat în canalul de telegramă al Oficiului Procurorului General, majoritatea copiilor au suferit în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Chernihiv, Sumy, Herson, Mykolaiv și Jitomir.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.