Vladimir Zelensky/REUTERS photo

invadatorii s-au mutat într-o nouă etapă de teroare-l-au capturat pe primarul din Melitopol.

Acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky într-un mesaj video.

El a menționat că astăzi la Melitopol, invadatorii l-au capturat pe primarul orașului, Ivan Fedorov, care apără curajos Ucraina și oamenii din comunitatea sa.

“Este evident că acesta este un semn al slăbiciunii invadatorilor. Nu au primit niciun sprijin pe pământul nostru. Deși se bazau foarte mult pe ea. Pentru că s-au mințit de ani de zile că Rusia se presupune că așteaptă în Ucraina. Nu au găsit colaboratori care să predea orașul și guvernul ocupanților”, a subliniat Zelensky.

Potrivit lui, prin urmare, ocupanții s-au mutat într-o nouă etapă de teroare, atunci când “ei încearcă să elimine fizic reprezentanți ai legitime locale autoritățile ucrainene.”

În același timp, el observă că este clar pentru orice stat democratic că un primar ales în mod legitim al unui oraș este un adevărat reprezentant al poporului.

“De obicei nu este vorba despre ideologie, nu este vorba despre politică, este vorba despre viața oamenilor dintr-o anumită comunitate. Poate că în Rusia au pierdut deja obiceiul acestui lucru de-a lungul anilor puterii autocratice. Poate că ei cred că primarul este doar un șef ușor de îndepărtat și nu înseamnă nimic”, a spus Zelensky.

În același timp, el a subliniat că “avem Ucraina aici. Avem Europa aici. Avem o lume democratică aici. Prin urmare, confiscarea primarului din Melitopol este o crimă nu numai împotriva unei anumite persoane. Nu numai împotriva unei anumite comunități. Și nu numai împotriva Ucrainei.”

“Este o crimă împotriva democrației ca atare. Vă asigur, 100% dintre oamenii din toate țările democratice vor ști despre asta. Acțiunile invadatorilor ruși vor fi echivalate cu acțiunile teroriștilor ISIS”, a subliniat Zelensky.

Președintele a subliniat că Melitopol nu s-a supus invadatorilor, deoarece Kherson, Berdyansk și alte orașe nu s-au supus”, unde trupele ruse au reușit să intre până acum. A reușit temporar să se conecteze. Și acest lucru nu poate fi schimbat prin presiuni asupra primarilor sau prin răpirea primarilor. Se poate înrăutăți. Pentru ocupanți.”

El a subliniat că Ucraina cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol și garantează securitatea deplină a tuturor șefilor de comunități din întreaga țară.

“dacă te transformi într-un analog al teroriștilor ISIS, atunci ce rost are să vorbesc cu tine despre orice? De asemenea, vom ridica această problemă cu mediatorii internaționali care comunică cu Moscova”, a spus Zelensky.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.