pe “Azovstal”o situație dificilă/fotografia regimentului “Azov”

Invadatorii ruși încearcă să găsească intrările în fortificațiile subterane ale uzinei Azovstal din Mariupol.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, în timpul unui briefing online la Centrul Media Lviv “Ucraina”.

“În acest moment, uzina Azovstal este blocată. Din nou vedem raiduri aeriene, așa cum înțeleg aviația strategică, deoarece se aud explozii foarte puternice. Oamenii raportează o coloană puternică de fum, iar situația este foarte dificilă. După cum am înțeles, după terminarea bombardamentului, rușii ar putea încerca din nou să intre într-un atac la sol, dar fac acest lucru de la o zi la alta”, a spus Andryushchenko.

El a menționat că teritoriul uzinei este mare, dar ocupanții încearcă să străpungă și să câștige un punct de sprijin, precum și să găsească intrări și ieșiri în fortificațiile subterane, unde se află Spitalul și apărătorii ucraineni.

Potrivit Andryushchenko, acum ocupanții nu sunt capabili să facă acest lucru. “Și aceasta este ceea ce dă furie la noi bombardamente și noi acoperire de artilerie pentru aceste operațiuni la sol”, a spus Andryushchenko.

După cum a raportat UNIAN, după evacuarea civililor din catacombele Azovstal din Mariupol, trupele rusești nu opresc încercările de a profita de fabrica în care se apără soldații ucraineni. Ocupanții lansează atacuri cu rachete și bombe pe teritoriul uzinei și efectuează acțiuni de asalt cu ajutorul artileriei și tancurilor.

Potrivit președintelui Volodymyr Zelensky, intermediari și state influente au fost implicate pentru a salva armata ucraineană staționată la Azovstal. Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina susține că operațiunea de deblocare a uzinei va necesita eforturi semnificative și un număr mare de trupe.

La 11 mai, viceprim – ministrul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereshchuk, a declarat că aproximativ o mie de luptători ar putea fi pe teritoriul Azovstal, jumătate dintre ei răniți grav. Pe 12 mai, Ea a raportat că au fost în curs negocieri pentru eliberarea a doar 38 de luptători răniți grav.

Astăzi, pe 13 mai, Zelensky a spus că Ucraina oferă Rusiei diverse mecanisme pentru exportul luptătorilor ucraineni de la uzina Azovstal, iar președintele Finlandei va discuta această problemă cu președintele rus Vladimir Putin. Vorbim despre salvarea celor vii și îndepărtarea trupurilor morților.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *