fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Încercările ocupanților de a aborda pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Kherson și regiunea Mykolaiv au eșuat.

Acest lucru a fost raportat de Comandamentul Operațional “Sud”, informând despre situația operațională actuală din sudul Ucrainei.

După cum sa menționat, din cauza “înfrângerii crackling” a încercărilor inamicului de a avansa, el a început să tragă rezerva din Crimeea. Și în direcția opusă, invadatorii continuă să exporte produse agricole din regiunea Kherson.

În regiunea Mykolaiv, bombardarea comunităților Kutsurub și Shirokov a avut loc cu o seară înainte. De asemenea, unitățile de apărare aeriană au lucrat la zona de apă Ochakov. Conform informațiilor preliminare, nu există victime.

Citește și:  A devenit cunoscut câți recruți din Crimeea ocupată luptă împotriva Ucrainei A devenit cunoscut câți recruți din Crimeea ocupată luptă împotriva Ucrainei cum să distrugi submarinele rusești care lansează Calibre din Marea Neagră Cum să distrugi submarinele rusești care lansează “Calibre” din Marea Neagră Lukashenko se teme să comande un atac asupra opoziției Ucraina - Belarus Lukashenko se teme să comande un atac asupra opoziției Ucraina – Belarus

În regiunea Herson, ocupanții continuă să acopere așezările ocupate temporar și să declare locuitorilor locali că APU face acest lucru. Situația în comunitățile care se învecinează cu regiunile învecinate este în mod constant dificilă. Ocupanții nu eliberează locuitorii locali care încearcă să evacueze, dar actele lor barbare și acțiunile criminale agravează situația ecologică și sigură din regiune.

“Premisele pentru inundarea mai multor așezări au fost deja create la centrala hidroelectrică Kakhovka, deoarece inundațiile din Kakhovka au început deja. Iar funcționarea instabilă a centralei hidroelectrice poate provoca un dezastru natural în jurul rezervorului Kakhovsky, care conține aproximativ 18 kilometri cubi de apă”, notează comanda.

Potrivit OK “Yug”, pe mare, inamicul imită activitatea violentă privind organizarea așa-numitelor coridoare umanitare pentru retragerea navelor civile străine din porturile ucrainene.

“În același timp, Operațiunea antiteroristă pe care Rashiștii au proclamat-o în marea teritorială ucraineană la începutul lunii martie, nu au fost încă finalizate. Exploatarea mării rămâne, de asemenea, o întrebare deschisă. Prin urmare, o încercare de a juca asupra umanității, de fapt, nu poate fi altceva decât o oportunitate de a se apropia de coasta ucraineană sub acoperirea navelor civile și apoi de a construi un scut pentru navele de război din armele de distrugere ucrainene”, notează comanda.

De asemenea, se remarcă faptul că probabilitatea loviturilor de rachete de pe mare rămâne la un nivel ridicat, deoarece atât navele de rachete, cât și aviația strategică, sistemele de rachete de coastă sunt în alertă.

anterior a fost raportat că, în Herson, ocupanții sunt în căutarea pentru locuitorii Mariupol să le întoarcă acasă. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.