APU este capabil să tragă în spatele inamicului din pozițiile sale/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua APU este capabil să tragă în spatele inamicului din pozițiile sale/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Trupele de ocupație se pregătesc pentru o ofensivă în sudul Ucrainei. Acum inamicul are puține ieșiri pentru a menține un cap de pod pe malul drept al Niprului.

Acest lucru a fost spus de către adjunct al Poporului, SBU colonelul Roman Kostenko pe aer de “Espresso”.

“Situația este foarte dificilă pe fronturi. Inamicul se pregătește pentru ofensive în multe direcții și trage forțe spre sud, capul de pod de pe malul drept al Niprului este foarte periculos pentru el. În plus, inamicul are puține ieșiri pentru a menține acest cap de pod sau trupele sale. Ocupantul poate fi înconjurat, dacă trupele noastre rup rutele de aprovizionare inamice ale proviziilor din spate și, în același timp, încep să apese, atunci pontoanele inamicului nu vor salva”, a explicat el.

Potrivit lui Kostenko, inamicul se va retrage fie pe malul stâng, ceea ce înseamnă pierderea teritoriilor ocupate, fie va avansa mai departe pentru a rupe distanța dintre pistele de pe Podul Antonovsky și Barajul Novokakhovskaya, astfel încât să nu le putem lovi.

“Din punctul meu de vedere și pe baza resurselor inamicului, inamicul va încerca să avanseze spre Nikolaev și Odessa pentru a lua mai mult din sud și a le rupe dependența de artileria noastră, pentru că le rupem spatele și nu-i lăsăm să stea liniștiți în defensivă”, a spus colonelul.

Kostenko a menționat că Nikolaev și Forțele Armate ucrainene se pregătesc pentru un astfel de scenariu și totul se va face nu numai pentru a ține orașul, ci și în viitor pentru a recuceri teritoriile ocupate.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, APU a eliberat deja 53 de așezări din Regiunea Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.