Care este situația din Odessa astăzi?/Centrul de presă foto al forțelor de apărare și securitate din sudCare este situația din Odessa astăzi?/Centrul de presă foto al forțelor de apărare și securitate din sud

A început o nouă zi de confruntare cu invadatorii ruși. Odessa și regiunea au fost atacate de inamic.

UNIAN online spune ce se întâmplă în Odessa și în regiune vineri, 13 mai:

12: 30  Trenurile de la Odessa 13 Mai, 15: 00 26/25 Odessa-Main-Rakhov 18:22 35/36 Khmelnitsky – Zhmerinka 21:31 12/11 Odessa-Main – Lviv 22: 03 106/105 Odessa-Main – Kiev-Pass 102 unități de transport public electric funcționează pe toate rutele, și anume 59 de tramvaie și 43 de troleibuze. Programul de lucru este de la 5: 30 la 21: 00. Traseul tramvaiului # 13 este închis temporar.

12:10  Reprezentanții serviciului de securitate al Ucrainei au reținut la Odessa un grup de oameni care, potrivit anchetei, au intimidat locuitorii locali și au “bătut” bani de la antreprenori. Foto: SBU

10:54  Un scurt raport al activității polițiștilor de patrulare pe zi.

10:39  Ucraina va lupta pentru Insula Zmeiny atâta timp cât este nevoie — Kirill Budanov, șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat că insula are o importanță strategică atât pentru Ucraina, cât și pentru ocupanții ruși, deoarece permite controlul suprafeței și, într-o anumită măsură, situația aeriană din sudul Ucrainei. Insula Snake este, de asemenea, importantă din punct de vedere strategic din punctul de vedere al posibilității de a ateriza un atac amfibiu tactic de către Rusia.

9: 55 Cineva are o dimineață foarte bună, directorul Grădinii Zoologice din Odessa a arătat un videoclip cu un urs de baie. “Mănânc bine, înot, trăiesc încet. Pe scurt, tovarăși, viața este bună!”- A scris Igor Belyakov. Invidiem acest picior de club.

9: 50 Una dintre întreprinderile orașului, unde se află difuzorul de alarmă, Repară echipamentele corespunzătoare sunete de sirenă unice pe care le puteți auzi în viitorul apropiat – verificarea funcționării difuzorului.

9: 32  Institutul pentru studiul războiului publică concluzii privind cursul ostilităților începând cu seara zilei de 12 mai. Printre altele: forțele ruse își consolidează pozițiile pe insula Zmeiny pentru a bloca comunicațiile și capacitățile maritime ucrainene în partea de nord-vest a Mării Negre cu privire la abordările spre Odessa.

02: 28 În regiunea Odessa, inamicul continuă să submineze situația privind amplasarea unui coridor terestru din Crimeea în Transnistria.

“Gruparea navală din Marea Neagră este formată din 4 nave și 2 submarine care transportă peste 30 de rachete de croazieră Kalibr. Prin urmare, amenințarea atacurilor cu rachete atât în sud, cât și în toată Ucraina rămâne relevantă”, a informat Comandamentul.

00:19   În centrul Odesei, ca urmare a focului cu rachete, Palatul Vorontsov, un monument arhitectural de importanță națională, a fost deteriorat. Valul de explozie a deteriorat ferestrele și elementele din stuc.

Primarul orașului Gennady Trukhanov cere UNESCO să includă orașul în Lista Patrimoniului Mondial pentru a salva capodoperele arhitecturale.

anterior, Poliția Națională a arătat cum ofițerii de aplicare a legii au salvat oamenii din dărâmăturile din regiunea Odessa după bombardarea Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *