inamicul nu va putea deschide un al doilea front împotriva Ucrainei, vorbitorul Ova Odessa crede/foto UNIANinamicul nu va fi posibil să se deschidă un al doilea front împotriva Ucrainei, vorbitorul Ova Odessa crede/foto UNIAN

Președintele administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratchuk, consideră că inamicul nu va putea deschide un al doilea front din Transnistria nerecunoscută.

El a făcut o astfel de prognoză în timpul unui briefing la Centrul Media din Ucraina, răspunzând la o întrebare despre riscurile pentru Ucraina din Transnistria, în special despre planurile ocupanților de a crea un coridor terestru din “Republica Moldovenească Pridnestroviană” (“PMR”) prin regiunea Odesa și, după ce a creat un al doilea front, greva.

“Există un anumit risc, dar inamicul nu va putea deschide un al doilea front”, spune Bratchuk.

El observă că metodologia Kremlinului acționează, de regulă, după cum urmează: cineva din Federația Rusă exprimă această sau acea inițiativă, iar apoi inamicul încearcă să acționeze conform acestui plan.

“Un ofițer politic adjunct în curelele de umăr ale generalului din Districtul Militar central (RF – UNIAN) a exprimat încă o dată întrebarea că este necesar ca rușii să treacă prin coridorul terestru prin Odessa, Odessa până în Transnistria. Aceste planuri ale inamicului sunt cunoscute. Nu aș spune că în Transnistria poate fi creat un fel de al doilea front, dar o anumită sursă de tensiune, desigur, există”, a spus Bratchuk.

Potrivit lui, în Transnistria au avut loc deja patru provocări, al căror scop a fost să zdruncine situația de acolo, dar au eșuat: populația locală nu vrea să devină carne de tun pe pământul ucrainean.

De exemplu, după prima provocare – bombardarea în aprilie a “Ministerului Securității de Stat” din Pridnestrovie din Tiraspol, mulți localnici din mașinile lor au început să părăsească “PMR” și să urmeze în direcția Moldovei, precum și a Ucrainei, în special, Odessa.

Bratchuk a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei lucrează profesional, iar locuitorii “PMR” nu vor să servească cu ocupanții, să meargă la război în Ucraina și să moară aici.

“Desigur, am întreprins măsuri adecvate pentru protecția și apărarea acestei secțiuni a frontierei de stat. Unitățile noastre AFU au primit, de asemenea, sarcinile corespunzătoare. Dacă este necesar, forțele teritoriale de apărare, care fac parte integrantă din Forțele Armate ale Ucrainei, vor fi, de asemenea, atașate”, a adăugat președintele.

În plus, în opinia sa, locuitorii “PMR” nu doresc să lupte împotriva ucrainenilor, deoarece există multe legături, inclusiv rudenie, între ei și populația zonelor de frontieră din regiunea Odessa.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. Autoritățile ruse au numit Războiul din Ucraina o “operațiune specială”, în special pentru” denazificarea ” concetățenilor noștri.

În primul rând, dușmanii au aruncat bombe asupra instalațiilor militare și apoi au atacat civili. Soldații ucraineni au dat invadatorilor o mustrare demnă.

Ulterior, Federația Rusă a anunțat a doua etapă a” operațiunii speciale ” din Ucraina. Partea rusă a susținut că dorește să stabilească un control deplin asupra Donbass, care ar crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului statului ucrainean, care ar oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde există fapte de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

la începutul lunii mai, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a avertizat că trupele din Transnistria sunt în deplină pregătire de luptă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *