rușii împinși departe de Kharkiv/REUTERS photoRușii au fost împinși departe de Kharkiv/foto de REUTERS

Ofensiva forțelor armate ale Ucrainei în regiunea Harkov complică situația din Donbas pentru forțele de ocupație ale Federației Ruse.

Potrivit ERR, acest lucru este menționat în Rezumatul operațional al Centrului de informații al forțelor de apărare estoniene despre luptele din Ucraina.

În special, se spune că avansarea trupelor ucrainene în regiunea Harkov ar putea pune în pericol în curând liniile de aprovizionare ale unităților armatei ruse de pe capul de pod Izyum.

De asemenea, este raportat că informațiile despre obiectivele unei posibile contraofensive ucrainene sunt contradictorii. Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) pot încerca să împingă inamicul înapoi la liniile inițiale care existau la data de 23 februarie sau să încerce să elibereze întregul teritoriu al țării.

“Este foarte posibil ca, pentru a preveni acest din urmă scenariu, Federația Rusă să includă teritoriile ocupate în componența sa. În acest caz, ar fi mai ușor să creăm impresia că Ucraina încearcă să profite de o parte din Rusia”, a remarcat Centrul de informații al forțelor de apărare estoniene.  

După cum a raportat UNIAN, pe 10 mai, Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că Forțele Armate îi împing treptat pe ocupanții ruși departe de Harkov. În același timp, el a cerut ucrainenilor “să nu răspândească emoții excesive” în așteptarea victoriilor.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, începând cu ora 18:00 din 10 mai, o serie de așezări au fost eliberate de ocupanții ruși din regiunea Harkov. Ocupanții dislocați din așezările Cherkassy Tishki, tishki rus, Rubezhnoye și Bayrak.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *