inamicul se apăra activ în direcția Kharkiv/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua în direcția Harkov, inamicul se apăra activ/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Ocupanții încearcă să efectueze atacuri asupra orașelor ucrainene, dar suferă pierderi și înfrângeri. În direcția Bakhmut, inamicul a vrut să asalteze Belogorovka, dar apărătorii Ucrainei au zădărnicit din nou planurile armatei ruse.

Acest lucru a fost raportat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina cu privire la situația operațională cu invazia rusă începând cu ora 18:00 din 5 iunie.

Se remarcă faptul că ocupanții din direcția Limansky suferă pierderi semnificative de forță de muncă, arme și echipamente, dar efectuează operațiuni de asalt în direcția așezării vechii Caravane. Luptele continuă, inamicul a reluat ofensiva în zona așezării Svyatogorsk.

În direcția Severodonetsk, potrivit Sediului Central, ocupanții au tras asupra unităților trupelor ucrainene și a infrastructurii civile din zonele așezărilor Severodonetsk, Lisichansk, Toshkovka și Ustinovka din mortare, artilerie și lansatoare de rachete multiple.

“În direcția Bakhmut, unitățile inamice au efectuat bombardarea zonelor așezărilor Kamyshevakha, Nikolaevka, Belogorovka, Pokrovskoye și Dolomitnoye. Inamicul a folosit aviația de asalt și armată lângă Bakhmut și Berestovoye. Invadatorii au efectuat operațiuni de asalt în zonele așezărilor Belogorovka și Nikolaevka. Inamicul a suferit pierderi semnificative de forță de muncă și echipament. Nu are succes, luptele continuă”, se spune în mesaj.

În direcția slavă, a adăugat Statul Major General, eforturile ocupanților se concentrează pe continuarea ofensivei în direcția așezării Slavyansk. Au încercat fără succes să efectueze operațiuni ofensive și de asalt în zonele așezărilor Bogorodichnoye și Dolgenkoye.

“În direcția Harkov, inamicul a efectuat o apărare activă, concentrându-și principalele eforturi pe menținerea frontierelor ocupate și a zonelor de frontieră la nord de orașul Harkov. Pentru a spori stabilitatea apărării, aceasta conduce echipamente de inginerie și fortificare a pozițiilor și exploatarea abordărilor acestora. Pentru a constrânge acțiunile forțelor de apărare, el efectuează atacuri intensive de artilerie și mortar asupra pozițiilor unităților noastre. În plus, inamicul a tras asupra infrastructurii civile”, se spune în raport.

În direcția Seversky, ocupanții păzesc intens secțiuni ale frontierei ucraineano-ruse din regiunile Bryansk și Kursk. Ei au efectuat un atac cu mortar asupra infrastructurii civile în apropierea așezării Gremyach, regiunea Chernihiv.

“În direcția Slobozhansky, inamicul continuă să bombardeze unitățile Forțelor de apărare cu artilerie cu butoi, lansatoare de rachete multiple, mortare și tancuri. Pentru a sprijini acțiunile ofensive, aceasta restaurează rapid infrastructura de transport și feroviară în teritoriile ocupate temporar. Utilizarea războiului electronic continuă să creeze condiții care fac imposibilă utilizarea UAV-urilor de către unitățile trupelor noastre”, se arată în raport.

Nu au existat operațiuni militare active în direcțiile Avdeevsky, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporozhye.

în direcția South Bug, ocupanții au tras în pozițiile trupelor ucrainene, au încercat să desfășoare o luptă contra-baterie.

Ocupanții ruși au efectuat operațiuni de asalt în zona așezării Belaya Krinitsa pentru a restabili poziția pierdută anterior. După înfrângerea focului, forțele de apărare ucrainene s-au retras în poziții ocupate anterior.

“Inamicul continuă să sufere pierderi semnificative în timpul desfășurării ostilităților pe teritoriul Ucrainei. Pentru a reface unitățile, invadatorii ruși continuă măsurile de mobilizare forțată în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Luhansk”, a adăugat Statul Major General.

Citește și:  în regiunea Kherson, rușii amenință incendii aleatorii în magazinele unde rublele nu sunt acceptate În regiunea Kherson, rușii amenință “incendii accidentale” în magazinele în care rublele nu sunt acceptate O treime din aviația de luptă rămâne: expertul a evaluat amenințarea aeronavelor rusești (video) O treime din aviația de luptă a rămas: un expert a evaluat amenințarea aeronavelor rusești (video) invadatorii l-au lovit din nou pe Bakhmut: au distrus agriculturaîntreprinderea (foto) invadatorii au lovit din nou la Bakhmut: au distrus o întreprindere agricolă (foto)

anterior, UNIAN a raportat deja că un alt general rus a fost lichidat în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.