victimele civile reale din Ucraina sunt mult mai mari/foto Unian (Andriy Marienko)

Organizația Națiunilor Unite a publicat date actualizate privind victimele civile ca urmare a invaziei invadatorilor ruși în Ucraina.

După cum trădează corespondentul UNIAN, acest lucru este menționat în certificatul de informații al misiunii de monitorizare a ONU, care este la dispoziția UNIAN.

“De la ora 4: 00 dimineața, pe 24 februarie 2022, când a început atacul armat al Rusiei asupra Ucrainei, până la miezul nopții, pe 9 martie (ora locală), Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 1.506 decese sau răniri ale civililor din Ucraina: 549 morți și 957 răniți”, se arată în raport.

În plus, 608 de cazuri tragice au fost înregistrate în regiunile Donetsk și Luhansk (123 morți și 485 răniți). Deci, pe teritoriul controlat de Guvernul Ucrainei, există 469 de cazuri (99 de morți și 370 de răniți), iar pe teritoriul necontrolat există 139 de astfel de cazuri (24 de morți și 115 răniți).

În alte regiuni ale Ucrainei (regiunile Kiev, Kiev, Cherkasy, Chernihiv, Harkov, Kherson, Mykolaiv, Odessa, Sumy, Zaporizhia și Jitomir), 898 de cazuri au fost înregistrate în locuri aflate sub controlul Guvernului Ucrainei în momentul în care au avut loc victimele (426 morți și 472 răniți).

“Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea de arme explozive cu o zonă largă de distrugere, inclusiv bombardamente de artilerie grea și lansatoare de rachete multiple, precum și atacuri cu rachete și aer”, se arată în certificat.

Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului consideră că cifrele reale sunt mult mai mari, în special pe teritoriul controlat, deoarece primirea informațiilor din unele locuri în care continuă luptele intense este întârziată și multe rapoarte din locuri de unde provin informații despre victimele civile trebuie încă confirmate.anterior, consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a raportat că aproximativ 1.300 de civili au fost uciși în timpul blocadei orașului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.