ONU solicită lui Putin să deblocheze porturile ucrainene/foto Unian, Alexander Kosarev ONU solicită lui Putin să deblocheze porturile ucrainene/foto Unian, Alexander Kosarev

David Beazley, șeful Programului Alimentar Mondial al ONU, a cerut dictatorului rus Vladimir Putin să redeschidă porturile ucrainene de la Marea Neagră pentru a preveni un potențial dezastru global.în caz contrar, milioane de oameni din întreaga lume ar putea muri, scrie CNN.

Întrebat ce i-ar spune personal lui Putin șeful Programului Alimentar Mondial, Beazley a răspuns:

Dacă aveți o inimă pentru oamenii dintr-o altă lume, indiferent de cum vă simțiți despre Ucraina, trebuie să deschideți aceste porturi.

Se remarcă faptul că mărfurile agricole vitale din Ucraina, cunoscute sub numele de “coșul de pâine al Păcii”, sunt blocate în țara sfâșiată de război, deoarece Rusia, în special Putin personal, a blocat portul Odessa și porturile vecine.

Beazley a avertizat că acestea trebuie să câștige bani în următoarele 60 de zile, în caz contrar economia ucraineană, axat pe agricultură, “se va prăbuși pur și simplu.”

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, Ucraina este unul dintre cei mai mari 5 exportatori din lume de diverse produse agricole cheie, inclusiv porumb, grâu și orz. Țara este, de asemenea, un exportator principal de ulei și făină. Anul trecut, produsele agricole au reprezentat 41% din exporturile totale ale Ucrainei.

După cum a raportat UNIAN, UE lansează un set de măsuri “modalități de solidaritate” pentru a ajuta Ucraina să exporte bunuri agricole. Pachetul de măsuri vizează integrarea Infrastructurii Ucrainei și a UE pentru a exporta 20 de milioane de tone de cereale ucrainene în străinătate în următoarele trei luni.

începând cu 4 mai 2022, rușii au eliminat un sfert din rezervele de cereale de pe teritoriul ocupat al Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *