ONU a reacționat la bombardarea îndrăzneață a portului maritim Odessa/foto Oleg Kutsky. UNIAN

La câteva ore după ce rușii au atacat portul Odessa, unde cerealele așteptau să fie expediate, ONU a reacționat la crima rușilor.

După cum se menționează în declarația secretarului de presă adjunct al Secretarului General al ONU Farhan Haq, Antonio Guterres “condamnă fără echivoc grevele efectuate astăzi în portul ucrainean Odesa.” în același timp, secretarul general al ONU nu numește Rusia responsabilă pentru greva și încălcarea acordurilor.

“Ieri, toate părțile și-au asumat angajamente clare pe scena mondială pentru a asigura circulația în siguranță a cerealelor ucrainene și a produselor conexe pe piețele mondiale. Aceste produse sunt esențiale pentru a depăși criza alimentară globală și pentru a atenua suferința a milioane de oameni care au nevoie din întreaga lume. Implementarea completă de către Federația Rusă, Ucraina și Turcia este obligatorie”, se arată în declarație.

Citește și:  Zelensky a spus de câte Himare are nevoie APU cât mai curând posibil Zelensky a fost spus cât de multe HIMARS APU are nevoie cât mai curând posibil scuipatul Lui Putin: Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea Odesei după Acordul privind deblocarea porturilor “scuipatul Lui Putin”: Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea Odesei după Acordul privind deblocarea porturilor

Spit lui Putin: ceea ce se știe despre bombardarea îndrăzneață a portului din Odessa

După cum a raportat UNIAN, sâmbătă dimineața, 23 iulie, rușii au atacat Odessa cu patru rachete. Există un hit în portul maritim comercial Odessa.

Când rachetele rusești au atacat portul Odessa, cerealele așteptau să fie expediate acolo. Reprezentantul Comandamentului Forțelor Aeriene, Yuri Ignat, a confirmat pe Teleton că rușii au ajuns exact acolo unde era.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că atacul cu rachete asupra portului Odessa este o scuipă a președintelui rus Vladimir Putin în fața președintelui turc Recep Erdogan și a secretarului general al ONU Antonio Guterres.

Aceștia au cerut ONU și Turciei să se asigure că Rusia își respectă obligațiile în cadrul funcționării în siguranță a coridorului de cereale. 

La deblocarea a trei porturi ucrainene-Odessa, Chernomorsk și Pivdenny – a fost semnat un acord la Istanbul pe 22 iulie. Ministrul Infrastructurii din Ucraina Alexander Kubrakov și Ministrul Apărării al Rusiei Serghei Shoigu au semnat acorduri identice separate cu ONU și Turcia.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.