în timpul bombardării coloniei din Yelenovka, peste 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși/t.me/informnapalm În timpul bombardării coloniei din Yelenovka, peste 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși/t.me/informnapalm ONU va lansa o investigație asupra atacului asupra coloniei din Yelenovka, care a dus la moartea a zeci de prizonieri de război. 

Secretarul General Antonio Guterres a declarat că va lansa o misiune de constatare a faptelor după ce Rusia și Ucraina vor solicita o anchetă. 

El a spus că specificațiile tehnice pentru misiune, care vor necesita acordul Rusiei și Ucrainei, sunt în pregătire.

Atacul terorist din Yelenovka: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari de la PMC-urile Wagner la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *