operațiunea continuă: Vereshchuk a spus când vor fi schimbați apărătorii răniți ai Mariupolului/foto t.me/polkazov Operațiunea continuă: Vereshchuk a spus când vor fi schimbați apărătorii răniți din Mariupol/foto t.me/polkazov operațiunea de salvare a armatei ucrainene de la uzina Mariupol Azovstal continuă .

După cum a menționat vicepremierul Irina Vereshchuk, peste cincizeci de soldați răniți au fost evacuați ieri. 

“În interesul salvării de vieți, 52 de militari răniți grav au fost evacuați ieri. După ce starea lor va fi stabilizată, le vom schimba pentru prizonierii de război ruși”, a spus ea și a menționat că echipa lucrează la etapele ulterioare ale operațiunii umanitare.

Citește și:  sunt mândru: legenda boxului Wladimir Klitschko a sprijinit apărătorii lui Azovstal “Sunt mândru”: legenda boxului Wladimir Klitschko a sprijinit apărătorii “Azovstal”  Zelensky la evacuarea din Azovstal: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață Zelenski despre evacuarea din Azovstal: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață src=”/wp-content/uploads/2022/05/operacija-prodolzhaetsja-vereshhuk-rasskazala-kogda-obmenjajut-ranenyh-zashhitnikov-mariupolja-2a8a971.jpg “width =” 370 ” height = “130” lazy= ” 1 “alt =” Ucraina a lansat o operațiune de salvare a apărătorilor Mariupol “/> Ucraina a lansat o operațiune de salvare a apărătorilor Mariupol

Evacuarea militarilor din Azovstal: ce ar trebui să știți

După cum a raportat UNIAN, pe 16 mai, mass-media rusă a raportat că ocupanții au convenit cu apărătorii ucraineni din Azovstal să deschidă un coridor pentru soldații răniți în direcția Novoazovsk (teritoriul “DNR”).

Ulterior, comandantul” Azov ” Denis Prokopenko (“Redis”) a spus că”pentru a salva vieți, întreaga garnizoană Mariupol îndeplinește decizia aprobată a Comandamentului Militar Suprem și speră la sprijinul poporului ucrainean.”

Prokopenko a subliniat, de asemenea, că Nicio armă nu va funcționa fără personal militar instruit profesional, ceea ce le face cel mai valoros element al armatei.

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul uzinei Azovstal.

Potrivit Me, pe 16 mai, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale.

alte 211 persoane au fost duse la Olenevka prin coridorul umanitar și va fi efectuată o procedură de schimb pentru întoarcerea lor în continuare acasă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.