despre operațiunea de evacuare din Mariupol nu v-am informat mai devreme, pentru că am făcut totul pentru a face acest lucru/foto t.me/polkazov

operațiunea de evacuare a civililor din Azovstal continuă.

Acest lucru a fost anunțat de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk într-un mesaj video înregistrat împreună cu șeful fracțiunii “slujitorul poporului” și participant la negocierile cu partea rusă David Arahamiya.

Ea a menționat că această operațiune nu a fost raportată mai devreme, deoarece au făcut totul pentru ca aceasta să se întâmple.

“Mai mult de 100 de persoane au fost evacuate. Operațiunea continuă”, a subliniat vicepremierul.

Potrivit acesteia, toate acestea au fost posibile datorită eforturilor președintelui Ucrainei, Cu sprijinul secretarului general al ONU Antonio Guterres, Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

“Le suntem foarte recunoscători pentru acest lucru. Detaliile vor veni mai târziu. Mâine ne vom întâlni cu locuitorii noștri nativi din Mariupol care au trebuit să creadă mai mult de 50 de zile sub dărâmături fără mâncare, fără apă, fără comunicare că vor fi salvați – și i-am salvat”, a spus Vereshchuk.

David Arahamiya a subliniat că “pentru prima dată de la începutul Războiului, de la începutul blocadei Azovstal, am reușit să retragem peste 100 de civili – aceștia sunt copii mici, femei, precum și persoane în vârstă.”

în același timp, el a subliniat că băieții noștri-eroi din “Azov” stau acolo.

“Următoarea etapă a operațiunii este retragerea tuturor celorlalți. Există încă o mulțime de oameni acolo-au multe probleme. Aceasta a fost prima încetare a focului asupra Azovstal timp de două zile. Sperăm că vom continua să lucrăm cu instituțiile internaționale și să facem posibilă evacuarea tuturor celor care se află pe Azovstal”, a adăugat Arakhamiya.

evacuarea din Azovstal: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, a început evacuarea populației civile, care se afla în adăpostul întreprinderii Azovstal din Mariupol.

“Evacuarea civililor din Azovstal a început. Primul grup de aproximativ 100 de persoane este deja în drum spre teritoriul controlat. Îi vom întâlni mâine la Zaporozhye. Multumim echipei noastre! Acum, împreună cu reprezentanții ONU, lucrează la evacuarea altor civili de pe teritoriul uzinei”, a declarat Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky.

convoiul pentru evacuarea civililor a început pe 29 aprilie, a parcurs aproximativ 230 de kilometri și a ajuns la uzina din Mariupol sâmbătă dimineața, ora locală, a spus Crucea Roșie.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *