REUTERS foto

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate Irina Vereshchuk constată că 8 din 10 coridoare umanitare au lucrat astăzi.

Ea a spus acest lucru în mesajul său video postat pe canalul Telegram al biroului președintelui Ucrainei.

“Din 10 coridoare umanitare, 8 au lucrat astăzi. Un total de 6.623 de persoane au fost evacuate”, a spus Vereshchuk.

În regiunea Donetsk, ea a spus că 4 mii 128 de persoane au părăsit Mariupol pentru Zaporozhye, dintre care 1 mii 172 de copii.

De asemenea, aproape 500 de locuitori din Mariupol au fost transportați cu microbuze din orașul Mangush la Berdyansk, care vor putea pleca spre Zaporozhye cu autobuzele mâine dimineață.

De asemenea, se lucrează la organizarea transportului pentru exportul rezidenților Mariupol Din Port, Melekino și Nikolsky.

În regiunea Kiev, 500 de persoane au fost evacuate din satul Bervitsa în Brovary, 320 de persoane au fost evacuate din orașul Bucha în satul Belogorodka, iar 1 mie de persoane au fost evacuate din satul Bogdanovka în Brovary.

În același timp, evacuarea de la Borodyanka la Biserica Albă nu a avut loc din cauza bombardamentelor.

“Autobuzele rămân pe traseu și vor putea începe evacuarea oamenilor din Borodyanka mâine dimineață”, a spus Vereshchuk.

În Regiunea Luhansk, 160 de persoane au părăsit orașul Lisichansk pentru orașul Bakhmut, 160 de persoane au părăsit și orașul Severodonetsk pentru Bakhmut, 45 de persoane au părăsit orașul Rubezhnoye pentru Bakhmut, 310 persoane au părăsit orașul Popasnaya pentru Bakhmut.

“Au fost livrate și provizii umanitare în aceste orașe: alimente și Medicamente”, a adăugat ministrul.

Ea a subliniat, de asemenea, că ocupanții au oprit 14 camioane cu ajutor umanitar pentru orașele din Regiunea Herson. Da, livrarea de bunuri umanitare nu a avut loc.

“Mâine planificăm rute de evacuare pentru așezările din regiunea Kiev, continuarea evacuării locuitorilor din Mariupol în Zaporozhye și livrarea de provizii umanitare în regiunea Harkov”, a spus Vereshchuk.

Amintiți-vă că Ucraina a făcut apel la președintele CICR pentru eliminarea a mai mult de 14 mii de organisme ale ocupanților. Deci, Vereshchuk remarcat faptul că partea ucraineană a făcut apel pentru a oferi Rusiei ” să arate respect pentru soldații săi căzuți și să înceapă negocierile pentru a le scoate din Ucraina.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.