Podolyak a făcut o declarație despre pseudo-referendumurile Federației Ruse/screenshot

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, constată că orice inițiative de a organiza ” referendumuri “în orașele ocupate sunt”absolut lipsite de valoare.”

a scris despre asta pe pagina sa de Twitter.

“Orice inițiative de a organiza “referendumuri”, sesiuni fictive ale consiliilor locale, distribuirea pașapoartelor în orașele ocupate din sudul Ucrainei – Herson, Kakhovka, Genichesk – sunt complet lipsite de valoare. Trupele rusești vor părăsi teritoriul Ucrainei, colaboratorii vor primi urmărire penală”, a subliniat Podolyak.

După cum a raportat UNIAN, în regiunea Herson, ocupanții ruși pregătesc un “referendum” privind crearea așa-numitului “HNR” pentru astăzi, 13 martie. Pentru a face acest lucru, ocupanții încearcă să convingă și să convingă deputații Consiliului Regional Kherson să coopereze cu aceștia.

La 12 martie, la o ședință a Consiliului Regional Kherson, 44 de deputați au susținut un apel în care au declarat că nu vor recunoaște niciodată încercările de a crea o “republică populară” pe teritoriul regiunii Kherson și de a profita de o parte din Ucraina.

Primarul din Herson Igor Kolykhaev a spus că deputații consiliului local, de asemenea, nu susțin încercările ocupanților de a crea așa-numitul “HNR”.

Ofițerii de aplicare a legii au deschis proceduri penale cu privire la pregătirea pentru crearea așa-numitei “Republici Populare Kherson” – pregătirea pentru încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei prin acordul prealabil al unui grup de persoane (Partea 1 a articolului 14, Partea 2 a articolului 110 din Codul Penal al Ucrainei).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.