prima navă cu cereale ucrainene a părăsit portul Odessa/facebook.com/oleksandr.kubrakov Prima navă cu cereale ucrainene a părăsit portul Odessa/facebook.com/oleksandr.kubrakov

mâine, două nave cu cereale ucrainene de export sunt așteptate să părăsească portul Chernomorsk, precum și una din portul Odessa.

Acest lucru este raportat de canalul Telegram al Ministerului Infrastructurii din Ucraina cu referire la șeful departamentului Alexander Kubrakov.

“Mâine, între orele 5 și 8 dimineața, se așteaptă ca două nave să părăsească portul Chernomorsk, precum și una din portul Odessa. După aceea, se va forma o caravană, care împreună cu nava principală vor merge în porturile de destinație”, a comentat ministrul.

Potrivit acestuia, există peste 50 de mii de tone de porumb ucrainean la bordul a trei vrachiere NAVI STAR, ROJEN și POLARNET împreună ca parte a “inițiativei cerealelor”. “Sperăm la profesionalismul tuturor celor implicați. Vă vom informa despre detalii mai târziu”, a spus Kubrakov.

După cum a raportat UNIAN, pe 22 iulie, la Istanbul a fost semnat un acord privind deblocarea porturilor ucrainene Odessa, Chernomorsk și Yuzhny pentru exportul de cereale și alte produse agricole. Ministrul Infrastructurii din Ucraina Alexander Kubrakov și Ministrul Apărării al Rusiei Serghei Shoigu au semnat acorduri identice separate cu ONU și Turcia.

Pe 29 iulie, Kubrakov a anunțat că 10 nave cu cereale ucrainene în porturile Odessa și Chernomorsk erau deja pregătite pentru expediere.

La 1 August, dimineața, prima navă cu mâncare ucraineană a părăsit Odessa de la începutul invaziei ruse pe scară largă a Ucrainei. Nava de marfă Razoni sub pavilionul Sierra Leone se îndreaptă spre portul Tripoli din Liban cu 26 de mii de tone de porumb ucrainean. Pe 3 August, această navă părăsise deja Marea Neagră și trecuse prin Strâmtoarea Bosfor.

Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Anthony Blinken, a declarat că trecerea unei nave cu pâine ucraineană prin Strâmtoarea Bosfor este doar primul pas către stabilirea siguranței alimentare în lume.

La 3 August, președintele șefului administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratchuk, a declarat că, pentru prima dată de la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, o navă merge în Ucraina pentru export cereale. Nava a părăsit portul turcesc Iskenderun și urmează să sosească în Ucraina pe 5 August.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *