Zelensky: în fiecare zi câteva sute de soldați ucraineni sunt răniți/ua.depositphotos.com Zelensky: în fiecare zi câteva sute de soldați ucraineni sunt răniți/ua.depositphotos.com în fiecare zi, până la 100 de soldați ucraineni mor în bătăliile din Donbas și aproximativ 500 sunt răniți.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat Acest lucru la Forumul Internațional de securitate GLOBSEC din Bratislava.

El a menționat că astăzi avem ” pași puternici înainte “în direcția Harkov, și”în partea de Est a statului nostru există o situație foarte dificilă.”

“Până la 100 de persoane în estul statului, unde Rusia și – a adunat toate trupele pentru astăzi, tot ce au-în estul statului, până la 100 de persoane mor în fiecare zi astăzi. Și aproximativ câteva sute de oameni – 450-500 de oameni chiar se întâmplă uneori – sunt răniți în fiecare zi. Aceasta este în estul statului nostru. Există o bătălie în desfășurare, o luptă pentru valori”, a subliniat Zelensky.

Președintele a menționat că toată lumea ar trebui să-și dea seama că, după dezocuparea regiunii Kiev și a unor regiuni ale statului nostru, războiul continuă și sute de familii nu vor aștepta pe cei dragi. “Zilnic. Și de aceea este o mare, mare provocare pentru noi”, a adăugat el.

Zelensky a subliniat că credem în victoria noastră și a remarcat necesitatea ajutorului tuturor țărilor pentru a câștiga războiul cu Rusia.

Citește și: de la începutul războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, aproape 4 mii de civili au murit - ONU De la începutul războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, aproape 4 mii de civili au fost uciși-ONU  Zelensky: costurile colosale ale războiului Rusiei încă nu ajută și nu vor ajuta Zelensky: costurile colosale ale războiului Rusiei încă nu ajută și nu va ajuta

războiul Rusiei împotriva Ucrainei

După cum a raportat UNIAN, pe 24 februarie, Rusia a invadat teritoriul Ucrainei. Putin a numit războiul cu un stat suveran o ” operațiune militară specială “menită să” demilitarizeze “și” denazifice ” țara.

Ocupanții cu îndrăzneală și brutalitate fără precedent bombardează zonele rezidențiale ale orașelor și așezărilor ucrainene, folosind artilerie, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.

la 2 iunie 2022, Zelensky a spus că Rusia a ocupat aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei – este necesar să elibereze 2.603 așezări.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *