Zelensky a menționat că viața economică normală este pur și simplu imposibilă în timpul războiului/foto: president.gov.ua Zelensky a menționat că viața economică normală este pur și simplu imposibilă în timpul războiului/foto: president.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a spus că până la jumătate din întregul sistem economic al Ucrainei nu funcționează acum.

El a declarat Acest lucru în timpul unui discurs la deschiderea Forumului de politică globală al Institutului studiourilor politice internaționale.

Potrivit președintelui, în timp ce războiul se desfășoară, în timp ce rachetele rusești lovesc orașele ucrainene, viața economică normală este pur și simplu imposibilă.

Potrivit lui, până la jumătate din întregul sistem economic al Ucrainei nu este de lucru acum.

“Imaginați-vă cum ar fi dacă economia a jumătate din Italia ar fi complet blocată. Mai mult decât atât, partea sa industrială și toate porturile. Niciun stat nu poate sta într-o astfel de situație fără asistență financiară”, a subliniat Zelensky.

El a adăugat că, atunci când Ucraina declară necesitatea de aproximativ 5 miliarde dolari pe lună pentru a acoperi deficitul bugetar, nu este vorba doar despre numere.

“este vorba despre cât de multe milioane de ucraineni vor avea în continuare ceva de trăit. De ce trăiesc în Ucraina”, a spus șeful statului.

După cum a raportat UNIAN, potrivit Ministerului Finanțelor, deficitul lunar al bugetului de Stat al Ucrainei ajunge la 5 miliarde de dolari.

La 9 iunie, ministrul Finanțelor, Serghei Marchenko, a declarat că Ministerul Finanțelor negociază și se așteaptă să atragă 20 de miliarde de dolari în asistență de grant și credit pentru finanțarea deficitului bugetului de stat până la sfârșitul anului.

în special, este planificat să primească 4,8 miliarde de dolari de la partenerii internaționali în iunie și peste 4 miliarde de dolari în iulie.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *