consilierul ministrului de Interne a încercat să calmeze oamenii după declarația primarului din Boryspil despre evacuare/foto REUTERS

Consilier al Ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko cere cetățenilor să nu intre în panică din cauza apelului primarului Boryspil Vladimir Borisenko să părăsească orașul, dacă este posibil.

Denisenko a spus acest lucru în aerul teletonului de informații în timpul pornirii de dimineață.

“Acum există o panică în rețelele sociale că ofensiva începe mâine, iar Boryspil va fi distrus mâine… Primarul din Boryspil a spus: dacă femeile și copiii pleacă, va fi pur și simplu mai ușor pentru bărbați să apere orașul de teoretic posibile atacuri inamice în viitor. Aș dori să mă concentrez asupra acestui lucru. Pentru că a început panica, atât în rețelele Boryspil în sine, cât și în satele din jur și, în general, în regiunea Kiev”, a spus Denisenko.

El a reamintit că starea de asediu continuă în regiunea Kiev și în capitală și a solicitat respectarea cerințelor relevante.

“Motivul, ca și data trecută, este că există multe amenințări din partea grupurilor subversive. Deci este mai ușor să prinzi acești sabotori și să-i distrugi. Totul merge conform planului, totul este în regulă”, a subliniat consilierul ministrului.

El a reamintit că în ajunul trupelor inamice au fost alungați din orașul Makarov, Regiunea Kiev.

potrivit Denisenko, lupta continuă în zona de parcare, Dimer.

“Acestea sunt teritoriile de vest ale regiunii Kiev. Există într-adevăr bătălii locale care se desfășoară acolo, curățarea acestor locuri continuă. Din păcate, nu putem spune că am asigurat 100% protecție a populației. Inamicul se ascunde în păduri, în anumite sate. Îl prindem pentru ca problema securității să fie rezolvată”, a spus el.

În același timp, Denisenko a reamintit că Ivankov este încă ocupat, dar forțele de apărare se concentrează pentru a elibera nordul regiunii Kiev.

Pentru a asigura securitatea în capitală și în regiunea Kiev, pe 21 martie a fost impusă o stare de asediu. A început la ora 20:00 și va dura până la ora 7: 00 pe 23 martie.

După cum a raportat UNIAN, seara târziu pe 21 martie, Primarul Boryspil Vladimir Borisenko într-un mesaj video a cerut locuitorilor să părăsească orașul.

“Contactați Centrul de apel. Vor fi organizate grupuri. După cum arată practica locurilor în care există bătălii acum, cu cât sunt mai puțini civili în oraș, cu atât este mai ușor pentru Forțele Armate să lucreze. Așa că hai să facem asta. Nu este nevoie să fii în oraș acum. Luptele se desfășoară deja în jur. Fac apel la populația civilă să fiefiți inteligenți și contactați centrul nostru de apel și, dacă este posibil, părăsiți orașul”, a spus Borisenko.

reamintim că pe 24 februarie, dimineața devreme, trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean. Președintele rus Vladimir Putin a numit războiul împotriva Ucrainei o “operațiune militară”, al cărei scop este presupusa” demilitarizare “și” denazificare ” a statului nostru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.