soldații ucraineni au învins parașutiștii Pskov/screenshot soldații ucraineni au învins parașutiștii Pskov/screenshot

Soldații celei de-a 80-a brigăzi separate de asalt aerian a DSHV a AFU au învins elita trupelor rusești. Lupta a durat 14 ore.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Brigăzii.

Parașutiștii observă că în acest război predomină duelurile de artilerie de calibru mare, dar au loc bătălii aprige de tragere de contact, unde soldații ucraineni distrug cu succes personalul și echipamentul agresorilor ruși.

Recent, parașutiștii brigăzii au condus o luptă de 14 ore cu ocupanții, care au încercat să taie o autostradă importantă din punct de vedere strategic în estul Ucrainei. Invadatorii nu au reușit să-și realizeze planurile.

“Această bătălie, în apropierea orașului B., a început la două dimineața, când un grup de sabotaj și recunoaștere inamic s-a apropiat de pozițiile parașutiștilor. Băieții noștri au observat sabotorii și au tras din arme mici automate, i-au forțat să se retragă. Dar, rashisti, nu s-a liniștit și puțin mai târziu, infanteria lor, întărită cu vehicule blindate, a continuat atacul. Aici parașutiștii din Lviv le-au oferit o “primire călduroasă”, se spune în mesaj.

În timpul bătăliei, soldații AFU au dat foc unui BMD rus cu un lansator de grenade NLAW și, de asemenea, au eliminat aproximativ 50 de ocupanți din Regimentul 104 de asalt aerian al Gărzilor din Divizia 76 Airborne Pskov, care este considerată elită în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Cu toate acestea, după ce s-au întâlnit într-o luptă strânsă, de contact cu parașutiștii ucraineni, această “elită dungată” s-a retras, lăsând cadavrele morților lor în centura pădurii. Deși lupta a fost victorioasă, pentru băieții cu un leu înaripat pe un chevron, a fost greu. Locotenentul superior Alexander Chavdar și soldatul Senior Oleg Dubich s-au distins în special, care, în timpul ciocnirii, după ce au primit răni de șrapnel, au refuzat să fie evacuați într-o unitate medicală și au continuat să tragă până când inamicul s-a retras”, a remarcat brigada.

În același timp, necazurile parașutiștilor din Pskov nu s-au încheiat aici.  Acțiunile coordonate ale unităților de artilerie ale Brigăzii 80 în urmărire au provocat o grevă masivă de artilerie asupra ocupanților. După atac, pierderile invadatorilor în echipamente și forță de muncă au crescut.

Citește și:  expertul militar Jdanov a estimat șansele AFU de a pune capăt războiului înainte de sfârșitul anului (video) Expertul militar Jdanov a estimat șansele AFU de a pune capăt războiului înainte de sfârșitul anului (video) Federația Rusă a anunțat deschiderea comunicării auto cu Crimeea pe continent Federația Rusă a anunțat deschiderea comunicării auto cu Crimeea pe continent profesioniștii lucrează: Podolyak le-a explicat ucrainenilor ce se întâmplă în față (video) “Profesioniștii lucrează”: Podolyak le-a explicat ucrainenilor ce se întâmplă în față (video) Rusia retrage trupele în Zaporozhye: ceea ce este cunoscut Rusia retrage trupele la Zaporozhye: ceea ce este cunoscut Mass-media a spus cum să filmeze dovezi video pentru a pedepsi ocupanții din Curtea de la Haga Mass-media a spus cum să filmeze dovezi video pentru a pedepsi ocupanții de la Curtea de la Haga

anterior, soldații forțelor de operațiuni speciale au distrus efectiv inamicul BMP-2, care a fost descoperit în timpul recunoașterii.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.