apărarea aeriană ucraineană trebuie modernizată/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Parlamentarii din 13 țări au semnat o declarație comună “cu privire la necesitatea urgentă de a moderniza apărarea aeriană a Ucrainei.”

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa de Facebook de către Președintele Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanchuk.

“Astăzi prietenii noștri-parlamentari din Republica Cehă, Estonia, Polonia, Franța, Georgia, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite au semnat o declarație comună “cu privire la necesitatea urgentă de a moderniza apărarea aeriană a Ucrainei”, a spus el.

Declarația, Stefanchuk a spus, spune că toate aceste țări sunt cu Ucraina și va sta pentru Ucraina.

Astfel, a adăugat vorbitorul, reprezentanții diferitelor țări ale lumii cer acțiuni decisive pentru stabilirea păcii în Ucraina. Anume, pentru a sprijini apărarea militară și civilă a Ucrainei – pentru a asigura protecția spațiului aerian și pentru a opri circulația echipamentelor inamice pe teritoriul Ucrainei, ceea ce se poate face cu furnizarea de arme antitanc și antiaeriene.

“Pentru a oferi asistență umanitară-pentru a asigura livrarea de alimente și medicamente în orașele ucrainene care sunt bombardate și bombardate; pentru a salva răniții și refugiații. Pentru a proteja instalațiile nucleare ucrainene care reprezintă o amenințare pentru toate statele vecine. Este important ca Rusia să-și recunoască responsabilitatea pentru respectarea convențiilor de la Geneva”, se arată în mesaj.

după cum a raportat UNIAN, Statele Unite vor ține consultări secrete cu privire la furnizarea de sisteme de apărare aeriană Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.