Belarusii creează bariere la intrarea trupelor bieloruse pe teritoriul Ucrainei/foto REUTERS

Belarusii creează bariere la intrarea pe teritoriul Ucraina a trupelor bieloruse. 

Acest lucru a fost declarat pe Twitter de Franak Vyachorka, consilier al liderului opoziției din Belarus Svetlana Tikhanovskaya.

“Belarus este țara partizanilor. Eroii noștri opresc trenurile rusești, strică echipamentele rusești, distribuie pliante pentru a împiedica trupele bieloruse să intre în Ucraina. Ucraina va câștiga, Belarus va fi, de asemenea, Demis”, a spus Vyachorka.

el a publicat, de asemenea, o hartă a Belarusului “rezistența feroviară-2022”. Ea poartă rezultatele acțiunilor partizanilor din Belarus.

 partizanii din Belarus încep deja să creeze obstacole pentru trupele din Belarus/imaginea lui Franak Vyachorka

sabotaj pe Calea Ferată din Belarus

Lucrătorii feroviari ucraineni au făcut apel la colegii lor din Belarus să nu execute ordine penale și să nu conducă eșaloanele militare rusești către Ucraina.

lucrătorii feroviari din Belarus se opun masiv implicării Belarusilor în războiul cu Ucraina.

În special, șeful Ukrzaliznytsia, Alexander Kamyshin, le-a mulțumit pentru că au defectat semafoarele și comenzile de comutare la unul dintre site-uri, eliminând posibilitatea de a transporta echipament militar în Ucraina. 

Mai târziu, Kamyshin a spus că nu mai există o legătură feroviară între Belarus și Ucraina. El a mulțumit din nou lucrătorilor feroviari cinstiți din Belarus, dar a refuzat să dezvăluie detalii.

Mai târziu a devenit cunoscut faptul că în Belarus forțele speciale vor păzi pistele și Infrastructura căilor ferate din Belarus în regiunile Gomel și Brest. Patrulele vor fi în haine civile, dar cu arme, walkie-talkie și trackere GPS. Totul din cauza sabotajului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.