Drone PD-2/UkrSpecSystems Drone PD-2/UkrSpecSystems

Premiul, care a fost câștigat la Eurovision-2022 de către Grupul Kalush Orchestra, precum și liderul grupului Oleg Psyuk, a intrat sub ciocan la o licitație caritabilă, iar fondurile strânse au fost destinate achiziționării unui complex PD-2 fără pilot.

“Panama pentru UAH 11.000.000 + Eurovision Winners’ Cup pentru $ 900.000 = PD-2 UAV complex!”,- A scris prezentatorul TV și voluntarul Sergey Pritula. Trebuie remarcat faptul că vorbim despre complexul PD-2, format din mai multe drone și o stație de control la sol

capabilități PD-2

În primul rând, trebuie remarcat faptul că PD-2 este o dezvoltare ucraineană, care este dezvoltarea proiectului voluntar People ‘ s Drone PD–1, care s-a dovedit bine în condiții reale de luptă. Versiunea actualizată a complexului este deja familiară în AFU, a primit sisteme de comunicații mai puternice, inteligență și capacitatea de a rămâne în aer de două ori mai mult.

 Drone PD-2/UkrSpecSystems Drone PD-2/UkrSpecSystems

De fapt, PD-2 este una dintre cele mai mari drone de recunoaștere a producției ucrainene, care are o sarcină utilă de până la 19 kg. acest lucru este foarte important pentru instalarea unei stații optice puternice cu un imager termic pentru efectuarea recunoașterii. În special, dronele pot fi echipate cu o platformă USG-400 girostabilizată, fabricată și în Ucraina.

Are o cameră Full HD în timpul zilei cu un zoom puternic, care permite observarea detaliată a obiectului la o distanță mai mare de 5 km. stația este, de asemenea, echipată cu un aparat de fotografiat termic și un telemetru laser pentru determinarea exactă a coordonatelor.

Această stație optică permite dronei să – și îndeplinească obiectivul principal-să fie “ochii” armatei noastre, să găsească ținte, să transmită coordonate și să ajusteze focul de artilerie și alte mijloace de distrugere.

De asemenea, este extrem de important timpul în care PD-2 poate fi în aer – până la 10 ore, care la o viteză de croazieră de 100 km face posibilă depășirea a până la 1000 km pe zbor, iar altitudinea maximă de zbor este de până la 4,7 km.

Intervalul de control de la stația de control la sol este de până la 200 km, dar sistemul este acceptat atunci când unul dintre drone joacă rolul unui repetor de semnal pentru celălalt. De asemenea, o stație terestră poate controla mai multe drone, iar dronele în sine transmit imagini către mai multe stații terestre, ceea ce oferă flexibilitate în utilizarea complexului.

Drone PD-2/UkrSpecSystemsDrone PD-2/UkrSpecSystems

caracteristici PD-2

De fapt, PD-2 este un constructor mic, deoarece vă permite să transformați o dronă în câmp. În special, i se poate oferi posibilitatea de a decola și ateriza vertical – așa-numitul VTOL. Acesta din urmă este extrem de important pentru funcționarea dronelor în condiții de primă linie, dar reduce oarecum caracteristicile de zbor ale dronei. În special, în configurația VTOL, timpul maxim în aer este redus cu două ore, iar altitudinea maximă de zbor este de până la 4,5 km.

De asemenea, este posibil să o transformați într-o dronă de impact prin instalarea de containere pentru muniții de dimensiuni mici, cu o greutate de până la 8 kg sub aripi.

caracteristicile PD-2

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.