ocupanții continuă să distrugă Mariupol/REUTERS photoOcupanții continuă să distrugă Mariupol/REUTERS foto

Primarul Mariupol Vadim Boychenko speră că “procedurile de negociere” va avea loc și va fi posibil să se coordoneze evacuarea persoanelor din Mariupol.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unui briefing.

Răspunzând la o întrebare despre populația civilă din Mariupol, în special pe teritoriul uzinei Azovstal, primarul a menționat că “se măsoară în sute

“Au fost forțați să se ascundă în adăposturile pentru bombe și așteaptă evacuarea, pe care o așteptăm și noi. Și sperăm că există cel puțin ceva puțin uman în acele forțe inamice care au fixat populația noastră locală în aceste adăposturi pentru bombe și că această evacuare se va întâmpla și aceasta va fi salvarea vieții populației locale din orașul Mariupol”, a spus Boychenko.

El a subliniat că vorbim despre un număr semnificativ de femei, copii și vârstnici.

“Cerem și atragem astăzi toată cooperarea noastră internațională și expertiza și cunoștințele noastre internaționale. Și întreaga societate civilizată s-a unit în acest scop. Și așteptăm procedurile de negociere care sunt încă în desfășurare astăzi, că vor avea loc, iar acest lucru va salva vieți, iar această evacuare din orașul Mariupol va avea loc”, a subliniat primarul.

Boychenko a subliniat că nu există “aproape nici o” alimente, apă și medicamente la Azovstal. “Există deja un proiect de lege nu pentru o zi, ci pentru ore”, a spus el.

De asemenea, în ceea ce privește situația din oraș ca un întreg, primarul a menționat că “ca inamicul distrus, și continuă să distrugă orașul.” “Ambele au folosit și continuă să folosească arme super-grele. Aruncă bombe aeriene”, a spus Boychenko.

El a reamintit că, pe 28 aprilie, au fost aruncate bombe aeriene asupra unui spital de la uzina Azovstal, care are semne de crimă de război. “Numărul răniților înainte era de 170, iar acum este peste 600”, a spus primarul.

Boychenko a subliniat faptul că ocupanții ruși”a ucis mai mult de 20 de mii de localnici din Mariupol.”

Primarul a mai spus că populația locală din așezările de lângă Mariupol este atrasă forțat să lucreze la gropi comune.

După cum a raportat UNIAN, luptele acerbe cu inamicul continuă în Mariupol. Ocupanții nu încetează să livreze artilerie și atacuri aeriene asupra orașului. Uzina de prelucrare a metalelor Azovstal, unde se află atât personalul civil, cât și cel militar, este practic distrusă. Apărătorii speră că orașul va fi deblocat prin mijloace politice sau militare.

Pe 27 aprilie, Consiliul Municipal Mariupol a raportat că cel puțin 2 mii de civili se aflau pe Azovstal.

Potrivit Reuters, Ucraina speră astăzi să evacueze civilii care rămân pe Azovstal împreună cu soldații care apără orașul.

Citește și:  în regiunea Harkov, APU a eliberat o așezare importantă din punct de vedere strategic În regiunea Harkov, Forțele Armate ucrainene au eliberat o așezare strategică importantă GPSU a evaluat riscul ca rușii să atace Ucraina din Transnistria GPSU a evaluat riscul ca rușii să atace Ucraina din Transnistria în regiunea Kharkiv, APU a doborât un alt Su-34 rus în regiunea Kharkiv, APU a doborât un alt Su-34 rus

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.