De la 1 octombrie, un program de sprijinire a pensionarilor va începe în Ucraina/photo UNIANDe la 1 octombrie, un program de sprijinire a pensionarilor va începe în Ucraina/foto UNIAN

este planificată indexarea pensiilor și a prestațiilor sociale de două ori înainte de sfârșitul anului.

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Politicii Sociale din Ucraina Oksana Zholnovich în emisiunea teletonului de informații.

“Dacă vorbim despre o creștere, atunci mai multe creșteri ale garanțiilor sociale sunt planificate înainte de sfârșitul anului. Vorbim despre pensii și prestații sociale care sunt plătite veniturilor mici, altor categorii, persoanelor cu dizabilități–celor care au nevoie de sprijin de stat”, a spus Zholnovich.

Ea a menționat că, de la 1 octombrie, începe programul de sprijin pentru pensionari, care se desfășoară de doi ani, dar acum este extins.

“Acesta este sprijinul pensionarilor, oameni de vârstă respectabilă. Vom efectua plăți, în cadrul acestui program, către persoanele de peste 70 de ani – primesc 300 UAH de la 1 octombrie. plăți suplimentare la pensia dvs. Persoanele cărora li s – a atribuit deja o astfel de creștere anul trecut-aceasta are 75 de ani, o vor primi deja sub formă de index, deoarece până în primăvară fusese deja indexată”, a subliniat Zholnovich.

Ministrul Politicii Sociale a menționat că, în același timp, de la 1 octombrie, statul crește nivelul minim de pensie pentru persoanele de peste 70 de ani care au o experiență completă de asigurare de până la 3.000 UAH.

“Asta este, mai puțin de 3000 UAH. indiferent de venitul lor, nu li se va plăti o pensie. Pensionarii care au mai puțină experiență de asigurare, respectiv, proporțional, vor crește și plata”, a subliniat Zholnovich.

Ea a explicat că în octombrie, în general, pensia va fi majorată pentru toți pensionarii, ținând cont de faptul că salariul minim este în creștere.

“În consecință, mărimea salariului minim afectează acumularea pensiei minime, va crește ușor”, a spus Zholnovich.

Potrivit ministrului politicii sociale, pensiile și toate prestațiile sociale vor fi, de asemenea, majorate conform planificării în decembrie.

“Când vom avea din nou o creștere de 3,5% a nivelului minim de subzistență, atunci toate limitele inferioare atât ale pensiilor, cât și ale prestațiilor vor fi majorate”, a menționat Zholnovich.

Ministrul Politicii Sociale a clarificat că indexarea planificată nu se referă la plățile către persoanele strămutate intern.

“Aceste plăți vor fi plătite în mod clar în sumele în care acestea sunt, deoarece acestea sunt furnizate în sume clar fixe – aceasta este 2000 UAH. pe fata si 3000 UAH.pentru un copil sau o persoană cu dizabilități”, a explicat Zholnovich.

Amintiți-vă că a devenit cunoscut modul în care războiul va afecta plata pensiilor în viitor. După ceva timp, sistemul de pensii din țară se poate schimba.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.