foto: REUTERS

Negocierile sunt în curs de desfășurare pentru a oferi Ucrainei mijloace de apărare aeriană.

Acest lucru a fost anunțat de Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, la un briefing din 21 martie, informează CNN.

“Acestea sunt negocieri îndelungate pe care le avem nu numai cu această țară (Slovacia), ci și cu multe altele cu privire la modul de a oferi Ucrainei tipuri de arme defensive, inclusiv apărare aeriană cu rază lungă de acțiune, pe care știm că le vor folosi confortabil, pe care le-au studiat și le au deja cu privire la armament și cum poate fi consolidat”, a spus el, răspunzând la o întrebare despre vizita secretarului american al Apărării Lloyd Austin în Slovacia zilele trecute și despre furnizarea de asistență militară Ucrainei.

Potrivit lui Kirby, Pentagonul nu are în prezent soluții concrete în această direcție, dar Statele Unite sunt “implicate activ” în negocierile în curs.

“Am dori să facem acest lucru cât mai curând posibil, dar, evident, există decizii suverane pe care alte state trebuie să le ia. Acestea sunt sistemele pe care le au pentru propria lor apărare. Prin urmare, ar trebui să se gândească dacă le pot oferi și cât de repede”, a explicat el.

reamintim că Statele Unite au început deja să trimită un nou lot de arme, dar nu a ajuns încă în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.