artileria ucraineană perturbă ofensiva Federației Ruse în Donbass/foto REUTERSArtileria ucraineană perturbă ofensiva rusă în Donbas/REUTERS foto

Ofensiva Armatei Ruse în Donbas a fost împiedicată de artileria ucraineană. Ocupanții încearcă să transporte trupe peste râul Severny Donets.

Acest lucru este raportat de CNN.

Potrivit unui înalt reprezentant al Departamentului Apărării al SUA, trupele ruse încearcă să-și consolideze pozițiile în Donbas, pentru aceasta transferă forțe suplimentare peste râul Donets de Nord, dar încercările nu au reușit.

În același timp, el a subliniat că există bătălii în zona Izyum din regiunea Harkov și Slavyansk din regiunea Donetsk. Trupele rusești au obținut cel puțin un succes doar la vest de Popasnaya.

În plus, el a subliniat că majoritatea obuzierelor M777 transferate în Ucraina se află deja în zona de luptă.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat civilii.

În același timp, armata rusă scoate locuitorii orașului ocupat temporar Popasnaya, Regiunea Luhansk, amenințând cu arme. Oamenii sunt duși la Pervomaisk și Stakhanov, care nu sunt controlate de Ucraina.

La rândul său, șeful administrației militare regionale din Odessa, Maxim Marchenko, a declarat că armata rusă suferă zilnic pierderi în războiul din Ucraina, pentru a le compensa, comanda rusă se pregătește să trimită “majorete din Moscova” în luptă.

începând cu 13 mai, armata ucraineană a eliminat 26,9 mii de ocupanți ruși.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *