Pentagonul confirmă că Federația rusă îi scoate pe ucraineni din țară împotriva voinței lor/ilustrația REUTERSPentagonul confirmă că Federația rusă îi scoate pe ucraineni din țară împotriva voinței lor/ilustrația REUTERS

Departamentul american al Apărării a “văzut semne” că armata rusă este de a lua ucraineni din Ucraina în Rusia împotriva voinței lor

Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

potrivit lui, Pentagonul vede semne că rușii transferă ucrainenii în Rusia împotriva voinței lor

“Am văzut cu siguranță semne că ucrainenii sunt relocați din Ucraina în Rusia. Avem semne că ucrainenii sunt duși în Rusia împotriva voinței lor”, a spus el. 

Kirby a spus că a fost un act “de neconceput”, ” nu comportamentul unei puteri responsabile.”

În același timp, Kirby nu a putut numi numărul total de ucraineni strămutați, câte tabere există pentru ei și cum arată. 

După cum a scris UNIAN, cel puțin 66 de tabere cu ucraineni deportați forțat au fost numărați în Rusia. Multe dintre ele sunt situate la mii de kilometri de casele lor în cele mai îndepărtate colțuri ale țării, inclusiv Siberia, Caucazul, Cercul Arctic și Orientul Îndepărtat.

Rada Supremă Comisarul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a declarat că ocupanții au luat deja mai mult de 1 milion 185 de mii de ucraineni pe teritoriul Federației Ruse. 

ucrainenii forțat eliminate în Federația Rusă, care sunt de acord să lucreze pentru ocupanții sunt interzise de la părăsirea locului de reședință pentru 2 ani.

ajuta proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *