rușii nu încetează să bombardeze orașul/screenshotRușii nu se opresc bombardarea Oraș/screenshot

forțele de ocupație rusești încă intenționează să preia controlul asupra Harkov.

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul Departamentului Apărării al SUA, John Kirby.

Potrivit lui Kirby, APU a reușit să împingă inamicul înapoi la o distanță considerabilă de centrul regional în ultimele zile.

“Ucrainenii sunt încă exploatație Kharkiv. Ei… nu l-au turnat niciodată. Și așa cum am spus zilele trecute, am văzut semne că au reușit să împingă trupele rusești la aproximativ 20-30 de mile est de oraș. Încă o mai păstrează. Și rușii nu au făcut niciun progres acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

cu toate acestea, Kharkiv este încă ținta invadatorilor.

“Noi încă mai cred că rușii doresc să profite de Kharkiv. Adică, nici ei nu l-au lăsat în pace. Și din nou, am vorbit mult despre asta, dar uitați-vă la hartă… Veți vedea că acesta este un mare oraș industrial și este situat chiar în nord-vestul Donbass… Se pare că rușii au încă planuri pentru Kharkiv. Dar nu au făcut niciun progres”, a adăugat Kirby.

războiul din Ucraina: situația din Kharkiv

Inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk și Luhansk și pentru a ține coridorul terestru cu Crimeea ucraineană ocupată temporar.

În direcția Slobozhansky, inamicul continuă să bombardeze orașul Harkov și efectuează recunoașterea pozițiilor unităților forțelor de apărare.

În zona de nord a orașului Izyum, inamicul continuă atacurile de artilerie și mortar.

în Donbas în 4 mai, apărătorii ucraineni au respins 11 atacuri inamice, au distrus 5 tancuri inamice, 7 unități de vehicule blindate de luptă și 5 unități de echipamente auto în bătălii.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *