facebook.com/93OMBr

Pentagonul a văzut semne că Ucraina nu numai că se apără cu abilitate, ci și merge în ofensivă în unele zone.

Acest lucru a fost declarat în timpul unui briefing de către purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby.

El a menționat că Statele Unite nu consideră Kievul înconjurat de trupe rusești. Potrivit lui Kirby, nu există încă schimbări majore în mișcările inamicului.

“Nu vedem o împingere dinspre sud spre Kiev. Nu au putut scăpa de Chernigov. Deci nu știu dacă evaluăm Kievul ca fiind înconjurat”, a răspuns el.Washingtonul nu poate nici să confirme, nici să nege că rușii ar fi ocupat suburbia.

“Ceea ce pot spune este că am văzut, dacă este adevărat, atunci cu siguranță face parte din eforturile pe care le-am observat recent, de câteva zile, încercările Ucrainei… Încercările de a returna teritoriile pe care rușii le-au confiscat, așa cum sa menționat despre Kherson”, a spus Kirby.

Pentagonul a atras atenția asupra faptului că ocupanții, datorită rezistenței efective a ucrainenilor, sunt forțați să se reconstruiască în zona Nikolaev.

“În orice caz, vedem dovezi neconfirmate că ucrainenii nu numai că se apără bine, unde preferă să se apere, dar depun eforturi și pentru a returna teritoriile aflate acum sub trupele rusești. Din nou, începem să vedem că acum (ucrainenii – n. r.) pot și doresc să returneze teritoriul confiscat de ruși”, a spus Kirby.este dificil pentru reprezentantul Departamentului Apărării al SUA să spună dacă acesta este un semn al unui plan operațional mai mare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.