Vladislav Atroshenko/foto UNIAN

În Chernihiv, întreaga infrastructură a fost distrusă, bombardarea țintită a instituțiilor medicale este în curs de desfășurare. Primarul din Chernihiv Vladislav Atroshenko a spus acest lucru într-un interviu cu publicația “cenzor.Nu.” El a spus că aproximativ 40 de persoane sunt îngropate în oraș în fiecare zi, iar aproximativ 400 de răniți sunt în spitale. 

“Până în prezent, întreaga infrastructură din Chernihiv a fost distrusă. Nu există electricitate, apă, căldură și practic nici gaz în oraș. Armata rusă trage în spitale. Spitalul este, de asemenea, considerat un obiect al infrastructurii militare?! Prin urmare, este important să înțelegem ce metode utilizează Federația rusă atunci când desfășoară operațiuni militare în Chernihiv. Această tactică vizează distrugerea deliberată a civililor, precum și a infrastructurii. Și nu are nimic în comun cu focul țintit asupra instalațiilor de infrastructură militară”, a spus Atroshenko.

Primarul orașului a vorbit despre pierderi și câte persoane rămân în oraș.

“Ca să înțelegeți: avem două spitale de sprijin în oraș, în fiecare dintre care sunt aproximativ 200 de răniți. Îngropăm aproximativ 40 de oameni pe zi. În perioada dinainte de război, o medie de 8 persoane au fost îngropate pe zi. Conform estimărilor mele, jumătate din populație a părăsit orașul. O altă jumătate rămâne în oraș. Și, din păcate, există mulți oameni printre cei care rămân care nu sunt în măsură să se asigure. Acestea sunt persoane cu dizabilități,persoanele în vârstă care nu au rude; sau rudele le-au lăsat fără atenție. Și acest lucru complică în mod semnificativ sarcina autorităților locale de a oferi tuturor oamenilor ceea ce este necesar. La urma urmei, este mult mai ușor să faceți acest lucru atunci când oamenii din această categorie reprezintă 20% din populația existentă. Și este mult mai dificil dacă sunt 50 sau 70%”, a spus primarul din Chernihiv.Atroshenko remarcat faptul că locuitorii Chernihiv sunt hotărâți să-și apere orașul.

“Este foarte important să înțelegem că Chernihiv este Ucraina. Și oamenii care stau conștient în oraș, în timp, devin mai puternici în gândire și determinare: orice este nevoie – pentru a apăra orașul și a trăi pentru a învinge inamicul. Deși este foarte dificil pentru oameni și bâzâie atunci când comunică cu liderii și pun întrebări la care primarul orașului pur și simplu nu poate da răspunsuri – în ciuda tuturor acestor lucruri, de îndată ce spui pe jumătate în glumă: “băieți, din moment ce este atât de greu, poate ne vom colecta lamantinii și vom lăsa acest oraș inamicului”-ei spun: “nu, acest lucru nu se poate face în niciun caz. Stăm până la capăt”, a rezumat Primarul din Chernihiv.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.