17 persoane au fost evacuate din Severodonetsk  canalul Telegram al șefului Lugansk Ova Sergey Gaidai 17 persoane au fost evacuate din Severodonetsk canalul Telegram al șefului Lugansk Ova Sergey Gaidai

Pentru prima dată după mult timp, oamenii au fost evacuați din Severodonetsk.

Acest lucru a fost anunțat de președintele administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai.potrivit lui, pentru o lungă perioadă de evacuare de la Severodonetsk a fost extrem de periculos.

“Și în cele din urmă, am reușit! 17 locuitori ai orașului sunt deja în siguranță. Printre ei sunt trei copii. Se va întâmpla în continuare! Credeți în APU”, a spus Gaidai.

După cum a raportat UNIAN, pe 6 mai, doar trei persoane au vrut să evacueze din Severodonetsk, în ciuda faptului că cel puțin 15 mii de oameni rămân în oraș. 

Pe 12 mai, președintele administrației militare-civile a orașului Severodonetsk, Alexander Stryuk, a declarat că evacuarea locuitorilor din oraș este imposibilă. “Drumul care duce spre oraș este bombardat. Prin urmare, livrarea ajutorului umanitar a fost suspendată acum, iar comunicarea cu orașul este dificilă. Ca rezultat, noisuntem obligați să suspendăm evacuarea din oraș”, a spus Stryuk atunci.

în aceeași zi, s-a raportat că ocupanții ruși încercau să preia complet controlul asupra Rubezhnoye, să blocheze autostrada Lisichansk-Bakhmut și să captureze Severodonetsk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *