în Mariupol, aviația rusă a aruncat o bombă pe un teatru de teatru unde se ascundeau sute de oameni /foto de REUTERS

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că nu există o astfel de crimă de război pentru armata rusă pe care nu au comis-o încă.

El a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

“Din păcate, coridoarele umanitare nu au funcționat miercuri. Armata rusă nu a oprit bombardamentele, nu a garantat securitatea”, a spus președintele.Zelensky a subliniat că Ucraina este gata să asigure tăcerea, să scoată oamenii și să trimită provizii umanitare.

“dar nu putem expune oamenii să fie împușcați pe drum. Înțelegeți-ne”, a spus el.

Șeful Statului a subliniat că nu există o astfel de crimă de război pentru armata rusă pe care să nu o fi comis.

“Luăm rezidenții Mariupol care au reușit să scape la Berdyansk, îi ducem la Zaporozhye. În total, peste 6 mii de rezidenți din Mariupol au fost transportați în aceste zile, inclusiv peste 2 mii de copii. Armata rusă a încercat să perturbe și această mișcare-au deschis focul de mortar pe o secțiune a drumului dintre Vasilevka și Kamensky din regiunea Zaporozhye. Doar printr-un miracol nu există morți”, a spus Zelensky.

potrivit lui, cinci ucraineni au fost răniți în timpul bombardamentelor, doi dintre ei copii.

Președintele a reamintit, de asemenea, că astăzi ocupanții au împușcat oameni care stăteau la coadă pentru pâine în Chernihiv, în urma cărora au fost ucise peste 10 persoane.

“În Mariupol, în Mariupol asediat, aviația rusă a aruncat în mod intenționat o bombă super-puternică pe un teatru de teatru din Centrul orașului. Sute de oameni se ascundeau acolo de bombardamente… Clădirea este distrusă. Numărul morților este încă necunoscut. Mi se rupe inima ce face Rusia poporului nostru. Cu Mariupolul nostru. Cu regiunea Donetsk…”,- a subliniat el.

Zelensky a exprimat o întrebare cetățenilor Federației Ruse, întrebând cum diferă blocada lor de Mariupol de blocada Leningradului în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

“Nu vom uita pe toți cei a căror viață a fost luată de invadatori. Nu vom ierta un singur suflet ucis. Memorie veșnică tuturor victimelor acestei terori! Tuturor victimelor războiului declanșat de statul rus”, a spus președintele.

El a declarat încă o dată că nu se știe ce altceva trebuie să facă ocupanții, câți mai mulți oameni trebuie să omoare pentru ca liderii occidentali, liderii NATO să răspundă pozitiv cererii ucrainene de zonă de interdicție aeriană sau să ofere Ucrainei aeronava de care are nevoie atât de mult.

După cum a raportat UNIAN, Senatul SUA a adoptat în unanimitate o rezoluție care necesită o anchetă asupra președintelui rus Vladimir Putin ca criminal de război. Rezoluția Senatului solicită o anchetă asupra lui Putin, a Consiliului de securitate al Federației Ruse și a liderilor militari cu privire la crimele de război pe care le-au comis.

Reamintim că pe 24 februarie 2022, Federația Rusă a lansat un război împotriva Ucrainei independente și a organizat o adevărată teroare în țară. Rușii trag cu arme grele în orașele ucrainene pașnice, ucigând civili, inclusiv copii și femei.

După începutul invaziei Ruse, țările civilizate au impus sancțiuni împotriva Federației Ruse. Restricții legate de circulația valutară în țară, obligații de datorie, sancțiuni împotriva băncilor rusești etc. rata de schimb a rublei a crescut de aproape 4 ori în doar două săptămâni de război. Analiștii prezic că economia rusă va intra în incapacitate de plată în luna aprilie a acestui an.

producătorii și mărcile globale au început să părăsească piața rusă în masă. Deși unele companii internaționale continuă să lucreze acolo și să plătească impozite țării agresoare, pe care o direcționează spre uciderea ucrainenilor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.