REUTERS photo

ocupanții au tras la Kharkiv de 65 de ori noaptea trecută.

Acest lucru a fost anunțat de președintele administrației militare regionale Kharkiv Oleg Sinegubov în timpul unui Teleton de informare.

El a spus că 600 de clădiri rezidențiale au fost distruse în Kharkiv în timpul războiului, fără a lua în considerare numărul de clădiri administrative situate în centrul istoric al orașului. În același timp, el a adăugat că bombardamentele continuă și mai mulți oameni încep să apară pe străzi.

Sinyogubov a spus că astăzi unitățile serviciului de urgență de Stat demontează dărâmăturile unei clădiri rezidențiale de pe strada Tankopia și au salvat deja 18 persoane din dărâmături, dar, din păcate, trei persoane au murit.

 REUTERS foto

“Amenințarea este foarte reală. Bombardarea orașului Harkov a continuat toată noaptea: de 65 de ori – acestea sunt atacuri de artilerie plus atacuri cu rachete”, a spus Sinegubov. El a menționat că au existat câteva zeci de incendii, inclusiv clădiri rezidențiale.

 REUTERS foto

Vorbind despre situația din regiune, în special în Izyum, președintele Harkov OVA remarcat faptul că acum “aceasta este regiunea cea mai tensionată.” Acum este coordonată posibilitatea unui coridor de evacuare, precum și a unui coridor pentru livrarea de mărfuri umanitare în oraș. Lucrările de evacuare de la Dispensarul neuropsihiatric, unde există aproximativ 300 de pacienți, continuă la periferia orașului Izyum. “Acest dispensar este complet distrus, iar oamenii nu pot rămâne acolo. Sperăm să ajungem la un acord cu ocupanții cu privire la îndepărtarea oamenilor de acolo”, a subliniat Sinegubov.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.