pentru soldații regimentului Azov, captivitatea înseamnă moarte-militară cu pentru soldații regimentului Azov, captivitatea înseamnă moarte-militar din Azovstal/facebook.com/azov.batalion

Armata rusă distribuie videoclipuri de propagandă cu apeluri pentru predarea Armatei ucrainene și promisiuni de tratament decent, dar ulterior îi ucide.

Ilya Samoylenko, ofițer de informații al regimentului Azov, a spus acest lucru la un briefing de la Azovstal.

Potrivit lui, într-o astfel de situație critică, în care armata este acum, există mai multe opțiuni. Primul este să-ți dai armele și să aștepți moartea, al doilea este să încerci să scapi, uitând de datoria ta și de jurământul pe care l-ai luat.

Samoylenko a spus că exact asta a făcut comandantul pușcașilor marini din Brigada 36, care a refuzat să execute ordinul și a încercat să scape din oraș cu un grup mic de militari și echipamente pentru a trece la pozițiile armatei ucrainene.

El a menționat că acum militarii din Mariupol se află la o distanță de peste 100 km de pozițiile ucrainene, deci este imposibil să le pătrundem.

În plus, există oa treia opțiune – să vă dați armele și să vă predați. Samoylenko a subliniat că posibilitatea de a se preda inamicului este inacceptabilă pentru apărătorii lui Mariupol.

“Și a patra opțiune este singura modalitate care vă garantează viața și nu veți fi timizi – este să stați și să luptați. Știam în tot acest timp că regimentul Azov nu are șanse mari de supraviețuire în caz de capturare. Și predarea din partea noastră este inacceptabilă, pentru că nu putem da un dar atât de mare inamicului. Pentru că fiecare deținut este un fond de schimb, este o resursă de presiune politică și militară din partea Federației Ruse”, a explicat Samoylenko.

Samoylenko a reamintit că unul dintre luptătorii Azov cu indicativul de apel “Den” a fost capturat în timpul bătăliei de la sfârșitul lunii aprilie.

“Era inconștient, grupul era în oraș, iar soldații ruși l-au luat prizonier. Propaganda rusă a făcut apoi un videoclip în care soldații ucraineni se predau și își depun armele”, a spus el.

ulterior, mama militarilor a primit o fotografie a acestui tip care a fost strangulat de invadatori.

Potrivit ofițerului, la început armata rusă a răspândit videoclipuri de propagandă cu apeluri la predare și promisiuni de tratament decent al prizonierilor de război, dar mai târziu îi ucid.el a subliniat că astfel de acțiuni reprezintă o încălcare directă a Convenției de la Geneva.

“Acest lucru este foarte tipic pentru ruși. Știam deja că pentru soldații regimentului Azov, captivitatea înseamnă moarte, dar acum avem deja dovezi clare în acest sens și că inamicul se comportă inuman și încalcă toate legile și obiceiurile războiului”, a subliniat Samoylenko.

armata a adăugat că, pe de altă parte, soldații ruși, pe care armata ucraineană i-a capturat în Mariupol, sunt în viață și au devenit participanți la schimb.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *