fotografie president.gov.ua

pentru Ucraina, prioritatea acum nu este aderarea la NATO, dar o zonă de interdicție aeriană și arme. 

Acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat CNN de vicepremierul pentru Integrare Europeană Olga Stefanishina, comentând că președintele Zelensky, vorbind online în Congresul SUA, nu a menționat dorința Ucrainei de a deveni membru al Alianței.

“Cred că NATO nu este la fel de important ca o zonă de interdicție aeriană, mai multe arme și, de fapt, capacitatea de a se apăra-” a spus ea— “dar acum nu este vorba mai ales despre politică, ci despre supraviețuire.”

Stefanishina a adăugat că Putin eșuează în război, deoarece ” lanțul de comandă care îl dezinformează și conducerea de vârf din jur arată că nu știu nimic despre țara noastră.”

“Sunt absolut sigură că se simte inconfortabil în fiecare moment când stă în adăpostul său pentru bombe—” a spus ea, adăugând— “el eșuează în fiecare dintre evaluările sale.”

Ea a răspuns, de asemenea, la modul în care se simte în legătură cu faptul că Guvernul Ucrainei lucrează de fapt din subteran, spunând că “ne simțim una cu poporul ucrainean și suferim și plângem la fel cu moartea fiecărui copil și cetățean al Ucrainei.”

Stefanishina a declarat pentru CNN că crede în Forțele Armate ale Ucrainei, precum și în unitatea și neînfricarea oamenilor, care vor putea depăși agresiunea rusă în acest război, dar a adăugat că liderii occidentali sunt “obligați” să ofere garanții de securitate.”garanțiile de securitate într-un format mai larg sunt importante pentru noi”, a spus ea.

“Vrem să trăim pașnic pe pământul nostru într-un mod democratic”, a spus Stefanishina, adăugând că Ucraina face deja parte din familia europeană. “Suntem deja parte a familiei politice europene”, a spus ea.

Reamintim că următorul summit NATO este gata să ia în considerare introducerea unei misiuni de menținere a păcii în Ucraina.

Deci, pe 15 martie, viceprim-ministrul Poloniei Jaroslaw Kaczynski a anunțat necesitatea introducerii unei misiuni de menținere a păcii în Ucraina. În special, în opinia sa, o astfel de misiune de menținere a păcii ar trebui să se ocupe nu numai cu probleme umanitare, dar, de asemenea, ajuta Ucraina proteja terenul.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *