volumul livrărilor de ajutor militar către Ucraina poate fi mărit/foto REUTERS

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a cerut partenerilor să consolideze asistența pentru Ucraina, deoarece un tanc ucrainean reprezintă o sută de tancuri ale ocupanților.

Președintele a declarat acest lucru în timpul discursului său la reuniunea liderilor forței expediționare comune. El a mulțumit țărilor partenere pentru sprijinul acordat, dar a subliniat că încă nu este suficient.

“Mașina militară rusă poate fi încă oprită, uciderea oamenilor poate fi în continuare oprită. Și vedeți cum luptăm și împreună cu dvs. va fi mai ușor să opriți cu precizie distrugerea democrației. Oprește-te acum, oprește-te pe pământul nostru, sau vor veni și ei la tine…”- A remarcat Zelensky.

El a subliniat că arsenalul Federației Ruse include rachete, bombe, elicoptere, tancuri, sabotori, precum și atacuri cibernetice.

“Și totul va fi îndreptat împotriva Europei dacă Ucraina eșuează. Prin urmare, vă întreb foarte mult: ajutați-vă pentru că ne ajutați. Știi ce arme avem nevoie, ce mijloace de protecție avem nevoie, și ceea ce avem nevoie vital sunt avioane…”- a spus șeful statului.

El a menționat că armata ucraineană folosește toate armele pe care reușesc să le obțină ca trofee pe câmpul de luptă și tot ceea ce primesc de la țările partenere, dar acest lucru nu este suficient.

“Dar volumul pe care ni-l dați timp de o săptămână, îl folosim în 20 de ore… Pentru că războiul este brutal, pentru că sunt atât de mulți ocupanți aici. Armata noastră le numește “lăcuste”… deoarece pentru o persoană (militar ucrainean – UNIAN) cel puțin 10-20-30 de persoane (ocupanți – UNIAN). Pentru astăzi, unul dintre tancurile noastre are 100 dintre ele. Și aceasta este o statistică reală… Prin urmare, vrem cu adevărat să ne ajutați”, a spus președintele. 

Zelenski s-a declarat încrezător că volumul livrărilor de ajutor militar către Ucraina ar putea fi mărit.

“Acest lucru vă va întări protecția, securitatea împreună cu a noastră. Acest lucru va face lumea stabilă nu numai aici, ci și în țările voastre… Puterea noastră constă în acțiune rapidă, solidaritate și adevăr. Și adevărul este de partea noastră. Putem opri războiul cu Rusia, astfel încât să poată veni pacea, de care ucrainenii sunt atât de dornici, de care lumea este atât de dornică”, a rezumat el.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.