photo UNIAN (Vyacheslav Ratinsky)

peste 100 de formațiuni voluntare care participă la asigurarea securității naționale au fost deja înregistrate în Ucraina.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat în timpul briefingului de către comisarul Președintelui Ucrainei pentru cooperarea cu asociațiile obștești și formațiunile de voluntari care participă la asigurarea securității naționale, Andriy Lyakhovich.

Vorbind despre formațiunile voluntare ucrainene, Lyakhovich a spus:”până în prezent, peste 100 de formațiuni voluntare au fost deja înregistrate oficial, în conformitate cu legea.”

el a explicat că astfel de formațiuni pot include un număr diferit de oameni.

“Nu sunt numărate după număr, acestea nu sunt unități obișnuite – batalioane, companii – aceasta este o formațiune armată”, a spus comisarul.

Lyakhovich a reamintit, de asemenea, că majoritatea formațiunilor de voluntari includ persoane cu experiență de luptă care, din anumite motive, nu s-au putut alătura forțelor armate ale Ucrainei sau Apărării teritoriale.

“adică au fost răniți în războiul, care a fost purtat din 2014 sau nu a trecut de vârstă sau din alt motiv… Și voluntarii sunt implicați și desfășoară, de asemenea, operațiuni militare pentru a ne proteja statul”, a explicat comisarul prezidențial.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.