astăzi există mai mult de 70 de mii de oameni în Italia/foto de REUTERS

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că peste 70 de mii de ucraineni care fug de război au ajuns deja în Italia.

După cum relatează corespondentul UNIAN, șeful statului a spus acest lucru în timpul unei adrese adresate Parlamentului Italian, care a fost difuzată pe canalele naționale de televiziune ucrainene.

“Astăzi sunt peste 70 de mii de oameni în Italia, care, din păcate, au trebuit să se ascundă de război. Peste 25 de mii de copii și mulți dintre ei au primit căldură în familiile voastre italiene”, a spus Zelensky.

El a mai spus că primul ucrainean s-a născut deja în Italia unui cetățean ucrainean care și-a găsit adăpost pe pământ Italian.

“Zeci de copii ucraineni cu contuzii severe, cu răni, sunt tratați la tine acasă. Vă suntem recunoscători pentru acest lucru. Foarte recunoscător. Și așteptăm ca ei să se poată întoarce din nou acasă în Ucraina, deja o Ucraina pașnică. Și cu siguranță ne puteți ajuta în acest sens”, a spus președintele.

După cum a raportat UNIAN, 3,3 milioane de refugiați ucraineni care fug de războiul președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei au ajuns deja în statele membre ale Uniunii Europene. În Ucraina însăși, numărul persoanelor strămutate intern sa dublat aproape și, prin urmare, numărul refugiaților din Ucraina este de așteptat să crească.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.