ucrainenii susțin discuțiile lui Zelensky cu Putin/colajul Unian

74% dintre ucraineni susțin desfășurarea unor discuții directe între președintele ucrainean Vladimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin cu privire la încheierea războiului.

Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă bazat pe rezultatele unui sondaj realizat de Grupul sociologic de Rating pe 18 martie.

“74% susțin negocierile directe ale lui Zelensky cu Putin privind încheierea războiului, un sfert nu îl susțin. Există puțin mai mulți susținători ai negocierilor directe în sud și est, dar există și o majoritate a acestora în alte regiuni”, notează sociologii.

În același timp, semnarea unui armistițiu temporar cu Rusia fără retragerea trupelor sale de pe teritoriul Ucrainei, potrivit populației, este inacceptabilă (89%).

În plus, aproape 90% dintre ucraineni cred în victorie, iar peste 70% sunt în favoarea integrării cu NATO.

Anterior, un membru al delegației ucrainene de negociere, consilier al șefului PO, Mikhail Podolyak, a declarat că negocierile cu Federația Rusă privind încheierea războiului ar putea dura câteva săptămâni, deși există semne că poziția Moscovei a devenit “mai adecvată.”

În același timp, Ministerul Apărării nu exclude faptul că Federația rusă folosește negocierile ca o oportunitate de regrupare a forțelor pentru a da o lovitură și mai mare. Ei au reamintit că țara agresor a fost folosind negocieri timp de opt ani ca un instrument suplimentar de “influență politică sau șantaj împotriva Ucrainei.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.