apărătorii Mariupolului nu au permis ocupanților să creeze condiții pentru încercuirea unităților forțelor unite și capturarea Zaporozhye/foto REUTERSApărătorii Mariupolului nu au permis ocupanților să creeze condiții pentru înconjurarea unităților forțelor unite și capturarea Zaporozhye/foto REUTERS

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, observă că apărătorii lui Mariupol nu au permis ocupanților ruși să creeze condiții pentru încercuirea unităților forțelor unite și capturarea Zaporozhye.

După cum relatează corespondentul UNIAN, pictorul a spus acest lucru la un briefing de la Kiev.ea a subliniat că apărătorii ucraineni ai Mariupolului și-au îndeplinit pe deplin misiunea de luptă.

“Datorită apărării efectuate de apărătorii Mariupolului, inamicul a fost împiedicat să transfere grupuri – aproximativ 20 de mii de personal. Inamicul nu le-a putut transfera în alte regiuni și, astfel, inamicul nu a reușit să captureze rapid Zaporozhye, inamicul nu a reușit să creeze condiții pentru încercuirea forțelor combinate și, cel mai important, apărarea lui Mariupol ne-a oferit timp critic pentru a crea linii defensive, formarea rezervelor și alte acțiuni foarte importante ale operațiunii militare”, a subliniat pictorul.

ea a menționat, de asemenea, că subiectul salvării apărătorilor Mariupolului este extrem de sensibil.

“Și asta înseamnă că nu putem disemina informații despre detaliile sale, deoarece orice informație poate dăuna acestui proces”, a spus pictorul.

După cum a raportat UNIAN, pe 16 mai, mass-media rusă a raportat că ocupanții au convenit cu apărătorii ucraineni din Azovstal să deschidă un coridor pentru soldații răniți în direcția Novoazovskului ocupat.

Ulterior, comandantul Azov, Denis Prokopenko, a spus că “de dragul salvării vieților, întreaga garnizoană Mariupol îndeplinește decizia aprobată a Comandamentului Militar Suprem și speră la sprijinul poporului ucrainean.”

Astăzi, pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul combinei.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost duse la Olenevka prin coridorul umanitar.

un schimb este planificat pentru a le întoarce acasă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.