Vladimir Zelensky a vorbit despre situația din estul Ucrainei/president.gov.ua Vladimir Zelensky a vorbit despre situația din estul Ucrainei/president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că situația din Donbas nu devine mai ușoară, iar pierderile sunt mai mici.

președintele a anunțat acest lucru într-un mesaj video.

El a subliniat că bombardarea rusă a unor orașe ucrainene nu sa oprit pentru o singură zi.

“Astăzi au fost greve regulate pe Mykolaiv-rachete, artilerie. Invadatorii au lovit din nou Harkov și hromadas din regiune – Old Saltov, Zolochev, Bayrak și alții. Există victime-răniți și uciși”, a spus Zelensky.

Potrivit acestuia, încercările de atacuri ale ocupanților nu se opresc în Donbas.

“Situația din Donbas nu devine mai ușoară, iar pierderile sunt mai mici. Trebuie să ne amintim acest lucru. Trebuie să vedem acest lucru, să fim atenți”, a subliniat șeful statului.

Citește și:  Secretarul NSDC a subliniat un fapt important despre dezocuparea Ucrainei Secretarul NSDC a subliniat un fapt important despre dezocuparea Ucrainei

Reamintim că Federația Rusă a efectuat o invazie pe scară largă a Ucrainei dimineața devreme, pe 24 februarie. Mai târziu, adversarii au intrat în ofensivă împotriva unor părți din regiunile Donetsk și Luhansk. Dușmanii au reușit să preia controlul asupra mai multor așezări din estul și sudul statului ucrainean.

La începutul lunii iulie, Alexey Arestovici, consilier al șefului biroului președintelui Vladimir Zelensky, a declarat că Lisichansk din Regiunea Luhansk va fi ultimul mare succes al Rusiei în războiul cu Ucraina.

ajuta proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.