Screenshot

un pilot rus doborât peste Harkov a spus că unitatea sa se pregătea pentru o ofensivă împotriva Ucrainei din ianuarie.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost anunțat la o conferință de presă de către locotenent-colonelul Maxim Kryshtop, care a controlat avionul rus doborât pe 6 martie și a bombardat orașele din regiunea Harkov.

“Eu, locotenent Colonel Maxim S. Kryshtop, comandant adjunct al Regimentului 47 Bomber Aviation, număr personal F891233, unitatea militară nr.45117. Am făcut apel la conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei să li se ofere posibilitatea de a participa la o conferință de presă, astfel încât prin intermediul mass-media din diferite țări să putem încerca să depunem toate eforturile pentru a pune capăt acestui conflict teribil cât mai curând posibil”, a spus el.

Potrivit pilotului rus, în ianuarie, comandantul regimentului – colonelul Loboda Alexey Gennadievich – și-a informat subordonații despre participarea viitoare la ostilități pe teritoriul Ucrainei.

“După aceea, a început furnizarea de muniții și arme de aviație pe teritoriul unei părți a aerodromului nostru. În paralel cu aceasta, am început să ne antrenăm pe zboruri la altitudini extrem de mici, pentru a depăși apărarea aeriană. Oficial, acest lucru a fost realizat ca pregătire și participare la exerciții comune bieloruse-Ruse… După finalizarea exercițiilor, la care nu am participat, am continuat să ne pregătim și să ne antrenăm pentru operațiuni de luptă”, a spus Kryshtop.

El a adăugat că ordinul de luptă pentru greve pe teritoriul Ucrainei a venit la regiment între orele 18:00 și 20:00 pe 23 februarie, apoi comandantul regimentului a emis un ordin pentru greve pe teritoriul Ucrainei, începând cu 24 februarie.

Pilotul prizonierului de război a spus că a efectuat primul său zbor de luptă pe 24 februarie “pentru a învinge forța de muncă inamică” la sud de așezarea Balaklia, unde a aruncat bombe de aviație explozive cu o greutate totală de trei tone, lovind “ținta”.

Al doilea zbor de luptă a fost efectuat pe 3 martie, taxa de luptă a fost similară – trei tone de bombe explozive, ținta a fost o coloană de vehicule blindate inamice în apropierea satului Izyum.

“Cel de-al treilea zbor de luptă a fost efectuat pe 6 martie, la bord erau 4 tone de bombe similare, după ce am primit ordinul și coordonatele în procesul de efectuare a unei misiuni de luptă, mi-am dat seama că ținta nu era instalațiile militare inamice, ci clădirile rezidențiale și civilii. Dar am executat ordinul penal. După bombardament, a fost doborât de apărarea aeriană ucraineană și capturat”, a spus el.

Kryshtov a spus că își dă seama și recunoaște “enormitatea crimelor” comise de el și a cerut iertare întregului popor ucrainean pentru “necazurile pe care le-am adus.” El a făcut apel la colegii săi soldați și la toți militarii Forțelor Armate ale Federației Ruse, îndemnându-i să “înceteze imediat să urmeze ordinele criminale, să desfășoare operațiuni militare, să bombardeze orașe pașnice

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, pilotul a spus că bombe de aviație cu exploziv ridicat, cu un calibru de cădere liberă de 250 și 500 kg, cu o rază de 60 de metri, au fost folosite pentru a bombarda obiecte pașnice din Harkov.

“Enormitatea ordinelor criminale este pur și simplu terifiantă. În orice caz, există posibilitatea de a nu executa ordinul, dar am arătat slăbiciune și lașitate și am îndeplinit acest ordin”, a spus el.

Kryshtop a adăugat că piloții ruși nu au folosit încă un sistem de ghidare cu laser, deoarece nu a existat o astfel de comandă și au existat ordine de a zbura doar cu bombe cu cădere liberă.

Când a fost întrebat de ce Rusia a invadat Ucraina chiar acum, el a răspuns următoarele: “erau deja atât de multe arme aici încât ar fi inutil să invadezi și să începi un fel de război, nu avea rost să-l începi acum…”.

Pilotul capturat a adăugat că participanții la Conferința de presă au cerut ei înșiși posibilitatea de a comunica cu mass-media și nu s-a exercitat nicio presiune asupra lor.

“Dacă nu am fi fost doborâți, am fi continuat să îndeplinim sarcini, suntem militari. Dar, cred, mai devreme sau mai târziu ar fi ajuns la punctul în care eu personal aș fi refuzat să îndeplinesc ordinele penale… când am început să lucrăm… am lucrat la echipament militar, la acumularea de forță de muncă, la unități militare. Dar când ordinele de execuție vinbombardarea caselor civile, a spitalelor – acest lucru nu mai este inclus în niciun cadru. Și, mai devreme sau mai târziu, cred că nu numai eu, ci și tovarășii mei s-ar opri, cred, să nu mai urmeze aceste ordine criminale. Și sper foarte mult că conducerea noastră la toate nivelurile își va reveni și va înceta să distrugă orașele pașnice”, a spus el.

Pilotul reținut de armata ucraineană a mai spus că consideră că decizia președintelui rus de a invada Ucraina este greșită și criminală.

“În orice moment poate fi oprit, trupele pot fi retrase și pot începe negocieri lungi și dificile, dar acest lucru este mai bun decât uciderea reciprocă, distrugerea civililor, distrugerea caselor pașnice, a spitalelor și a maternităților… Cred că nu toți militarii ruși își dau seama că trag și bombardează ținte civile”, a adăugat el.

Kryshtop și-a exprimat, de asemenea, opinia cu privire la posibilitatea capturării Kievului de către armata rusă, spunând că blocarea și capturarea ulterioară a unei așezări atât de mari precum Kievul este o operațiune la scară foarte mare care “va atrage inevitabil pierderi umane uriașe de ambele părți, victime civile uriașe, distrugerea infrastructurii.””efectuarea unei astfel de operațiuni este criminală”, a subliniat el, adăugând că nu crede că armata rusă va reuși într-o astfel de operațiune.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.