sfârșitul celei mai fierbinți faze a războiului ruso-ucrainean va fi decis la Mariupol în următoarele săptămâni. Voi explica de ce. 

Strategia inițială a blitzkrieg a fost să înconjoare toate orașele mari fără a intra în ele și să se îndrepte spre Kiev, unde trebuia să schimbe rapid puterea, să stabilească un regim marionetă și să semneze un armistițiu. În același timp, așa cum era de așteptat, principalele forțe ale Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi înfrânte sau se vor preda în masă/vor trece de partea ocupanților, așa cum a fost în Crimeea în 2014. 

Acum Mariupol a fost ales pentru testarea planului “B”: operațiuni militare în oraș folosind aviație, artilerie, sisteme de rachete cu lansare multiplă. Adică, modelul testat cu succes în Cecenia și Siria.

Agresorul a planificat, de asemenea, să organizeze pseudo-referendumuri în regiunile Kharkiv, Mykolaiv, Herson, Odessa, Zaporozhye, Dnepropetrovsk și să creeze o “Novorossiya” în granițele declarate inițial.

dar acest plan a eșuat. 

Mariupol a devenit primul și până acum singurul oraș important pe care invadatorii au reușit să-l înconjoare din toate părțile și să taie toate lanțurile logistice. Acum Mariupol a fost ales pentru testarea planului “B”: operațiuni militare în oraș folosind aviație, artilerie, sisteme de rachete cu lansare multiplă. Adică, modelul testat cu succes în Cecenia și Siria.

Subestimarea inițială a forțelor Forțelor Armate ale Ucrainei și nivelul neloialității populației locale, chiar și în regiunile sudice și estice, a fost principala greșeală a lui Putin și a Statului Major General al Federației Ruse.

Resursele pentru desfășurarea unor astfel de ostilități chiar și în acele orașe care sunt fie parțial înconjurate, precum Nikolaev, fie parțial ocupate, precum Kherson, nu mai sunt acolo. Conform estimărilor Pentagonului, 95% din unitățile pregătite pentru luptă ale forțelor de ocupație se află deja în Ucraina. Până la 30%, conform estimărilor aproximative ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, au fost deja distruse complet sau parțial. Trupele rusești sunt întinse în direcții diferite, logistica nu a fost creată, ceea ce împiedică inamicul să se deplaseze mai adânc pe teritoriu.

Recrutarea mercenarilor în Siria și Africa confirmă lipsa resurselor umane. Dar astfel de resurse sunt extrem de limitate și incompetente și, prin urmare, pot fi folosite fie ca “furaje de tun”, fie pentru a îndeplini funcții de poliție pentru curățarea după intrarea în orașe.

Dacă Mariupol rezistă în săptămâna următoare sau două, atunci se poate realiza un armistițiu în condițiile noastre.

Trupele de ocupație sunt blocate la periferia Kievului și continuă să sufere zilnic pierderi grele de echipamente și forță de muncă ca urmare a contraatacurilor Forțelor Armate ale Ucrainei. Lukashenka refuză să-și trimită trupele și nu va fi posibil să înconjoare rapid și să ia Kievul.

Prin urmare, acum tactica Kremlinului este de a încerca să ia Mariupol cât mai repede posibil, profitând de incapacitatea de a transfera forțele ucrainene acolo pentru întăriri și lipsa apărării aeriene. În același timp – să șantajeze Kiev cu o catastrofă umanitară fabricarea berii acolo și numeroase victime civile. Convoaiele umanitare nu sunt permise în mod specific acolo și evacuarea civililor nu este permisă. Deși, de fapt, dacă oamenii ar avea voie să evacueze, ar fi mult mai ușor să ia orașul.prin urmare, sunt în curs negocieri intense între Kiev și Moscova cu privire la un armistițiu, dar nu la sfârșitul războiului. 

Ucraina a demonstrat deja că nu va renunța și este gata să lupte până la capăt. Și oamenii din Ucraina nu va accepta orice Minsk-3.

Inamicul trebuie să mențină numărul maxim de trupe pregătite pentru luptă și să le retragă până când Ucraina are suficiente arme pentru a le distruge rapid. Și pentru ca numărul pierderilor să nu fie critic, pentru a obține cumva populația voastră analfabetă și stupidă că a fost o victorie. Fără acces la granițele administrative ale regiunilor Donetsk și Luhansk, acest lucru este, în principiu, imposibil. 

Prin urmare, maximul care poate fi atins acum este un armistițiu temporar, eventual intrarea pacificatorilor pe linia de demarcație pentru acumularea în continuare a forțelor pentru o nouă grevă. 

Elitele occidentale, realizându-și greșelile și riscurile electorale, visează, de asemenea, să pună capăt unui război pe scară largă cât mai curând posibil.

Prin urmare, dacă Mariupol se află în săptămâna următoare sau două, atunci se poate realiza un armistițiu în condițiile noastre.

Maxim Yali, candidat de științe Politice, maestru de Politică Externă, profesor al Departamentului de Relații Internaționale, informații și studiouri regionale ale Universității Naționale de aviație, membru corespondent al Academiei de științe Politice din Ucraina

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.