amenințarea invaziei bieloruse este puțin probabilă/foto de REUTERS

Consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a spus că armata belarusă nu va participa la războiul dintre Rusia și Ucraina din cauza poziției principiale a Belarusilor.

După cum relatează corespondentul UNIAN, Arestovich a spus acest lucru în aerul teletonului Informațional.

“Comandamentul din Belarus scrie dezabonări față de ruși și față de propria sa conducere că nu putem avea un moral scăzut. Nu este scăzut, Belarusii sunt doar oameni deștepți și fac alegeri raționale”, a spus el.

Arestovici a adăugat că numărul armatei bieloruse este de 45 de mii de oameni, gata de luptă din acest număr, conform celor mai optimiste estimări, nu mai mult de 17 mii. Într-adevăr pregătit de luptă 5-7 mii de soldați.

“Brigada amfibie 103 Vitebsk este cea mai pregătită pentru luptă. Acesta este situat la granițele cu Ucraina, și nimeni nu vrea să ia parte acolo de la un privat la un ofițer. Belarusii nu sunt lași. Ei doar gândesc sobru: de ce ar trebui să moară și să se certe în cele din urmă cu vecinii lor, pe care îi consideră oameni aproape fraterni, pentru capriciul unui pitic chel din Kremlin?”- a spus Arestovich.

Potrivit acestuia, dacă armata belarusă primește încă un ordin de luptă, vor trece granița, dar nu vor lupta sau vor lupta într-un mod limitat sau, în general, vor trece de partea noastră și vor lua o poziție neutră.

“Chiar dacă vor intra într-adevăr în luptă, vor trimite 5 batalioane ale unui grup tactic. Acest lucru nu este practic nimic, având în vedere domeniul de aplicare modern”, a subliniat consilierul șefului PO.

După cum a raportat UNIAN, ieri, pe 11 martie, invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. SSU a menționat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus reprezintă o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.Ministerul Apărării din Belarus, cu toate acestea, neagă faptul că teritoriul lor a fost bombardat de aeronave rusești.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.