expertul a spus dacă există o invazie probabil din Belarus în Ucraina foto ua.depositphotos.com Expertul a spus dacă există o invazie probabil din Belarus în Ucraina foto ua.depositphotos.com

Până în prezent, o invazie pe scară largă a teritoriului Ucrainei de către Belarus este foarte puțin probabilă.

această opinie a fost exprimată de comentatorul militar-politic Belarus Yagor Lebyadko la “adevărul European”.

O astfel de evoluție a evenimentelor ar fi posibilă dacă Rusia ar fi avut succes în sudul Ucrainei, dar până acum armata rusă nu a avut un astfel de succes.

El a menționat că mai devreme nu au existat exerciții speciale în direcția sudică a Belarusului, dar acum se creează așa-numita comandă operațională sudică. În același timp, Lebyadko a subliniat că aceasta nu este o idee nouă – are cel puțin doi ani, cu toate acestea, din toamna anului trecut, implementarea sa s-a intensificat.

“Pe baza imaginii lumii conducerii militar-politice a Belarusului, aceasta poate fi pregătirea apărării împotriva unei posibile invazii a Ucrainei. Ajung din ce în ce mai mult la concluzia că declarațiile autorităților din Belarus despre realitatea amenințării invaziei Ucrainei nu sunt doar propagandă pentru bunici, ci că trăiesc cu adevărat în această imagine a lumii”, a spus Lebyadko.

Potrivit acestuia, este extrem de puțin probabil ca Belarusul să poată lansa o invazie pe scară largă, așa cum au făcut rușii–cu grupuri tactice de batalion, deoarece acest lucru este imposibil fără implicarea recruților. Și acestea sunt probleme cu profesionalismul și tensiunea suplimentară în țară.

“Tot ceea ce Belarus ar putea trimite teoretic este forțele de operațiuni speciale, unde există două companii de ofițeri special instruiți, poate că altceva poate fi alocat. Acest lucru este suficient pentru a efectua un fel de recunoaștere sau sabotaj, dar nu mai mult. Sau Belarus poate ajuta la desfășurarea unei operațiuni de poliție în orașele capturate de forțele rusești”, a sugerat expertul.

Citește și:  Lukashenko a anunțat o confruntare serioasă între armata ucraineană și Zelensky Lukașenko a anunțat o “confruntare serioasă” între armata ucraineană și Zelensky Belarus mută eșaloane cu vehicule blindate mai aproape de Ucraina (video) Belarus se deplasează eșaloane cu vehicule blindate mai aproape de Ucraina (video)

el este convins că acum probabilitatea participării trupelor bieloruse este posibilă numai în scenariul în care Rusia reușește în direcțiile nordice.

“Relativ vorbind, dacă Federația Rusă ocupă sudul Ucrainei, construiește o linie de apărare și poate transfera din nou forțele în direcția nordică, unde va reuși – numai în acest caz participarea armatei bieloruse va fi posibilă. Acum, un astfel de scenariu pare foarte puțin probabil”, a spus expertul.

Lebyadko a spus că belarusii au adus pur și simplu echipamentul, în special S-400 și Iskanders, și l – au lăsat-acum nu are un singur statut juridic exprimat.

“Cu toate acestea, declarațiile despre vânzarea acestui echipament ridică îndoieli. Faptul este că este mai profitabil pentru Putin să țină arme serioase sub controlul său în Belarus”, a explicat Observatorul.

după cum a raportat UNIAN, forțele armate din Belarus continuă să echipeze poziții la granița cu Ucraina și să efectueze recunoașterea. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.